Fost director de la Romsilva, găsit incompatibil de către ANI

Fostul director general adjunct de la Romsilva, Sandor Balogh, a fost găsit incompatibil de către ANI, deoarece în perioada în care ocupa funcţia, tatăl său era salariat al unei firme şi reprezentant al unei întreprinderi familiale care desfăşoară o activitate concurenţială cu Regia.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 16:08
Fost director de la Romsilva, găsit incompatibil de către ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Sandor Balogh s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de director general adjunct la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva (10 martie 2010 – 25 mai 2012), tatăl său deţinea, la rândul său, calitatea de salariat al unei societăţi comerciale, precum şi calitatea de reprezentant al unei întreprinderi familiale ce desfăşoară o activitate concurenţială cu RNP – Romsilva, se arată într-un comunicat remis luni.

„Totodată, Sandor Balogh s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 25 octombrie 2010 – 31 martie 2011, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de director general adjunct la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, şi funcţia de şef coloană auto la SC Tricart SRL, societate comercială care desfăşoară activitate concurenţială Regiei Naţionale a Pădurilor”, mai arată sursa citată de Mediafax.

Potrivit ANI, Sandor Balogh a încălcat dispoziţiile art. 40, alin. (3) din O.U.G. nr. 50/2000, potrivit cărora „calitatea de personal silvic angajat al unei unităţi silvice care administrează fond forestier proprietate publică a statului este incompatibilă cu aceea de […] salariat al unei societăţi comerciale care desfăşoară activitate concurenţială sau cu care sunt stabilite relaţii contractuale. Incompatibilitatea are loc şi atunci când membrii de familie ai personalului silvic se află în una dintre situaţiile de proprietar sau de membru asociat al unei asemenea societăţi comerciale. În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin familie se înţelege: soţul, soţia, copiii şi părinţii soţilor, care locuiesc şi gospodăresc împreună”.

De asemenea, fostul director a încălcat şi dispoziţiile art. 35, alin. (1) din Contractul colectiv de muncă, potrivit cărora „este incompatibilă calitatea de salariat al regiei sau al unităţilor din structura acesteia, care administrează fond forestier şi fond agricol proprietatea publică a statului, cu cea de […] salariat al unei societăţi comerciale ce desfăşoară o activitate concurenţială. Incompatibilitatea are loc şi atunci când membrii de familie ai salariatului se află în una din situaţiile de proprietar sau de membru asociat al unei societăţi comerciale care desfăşoară activitate concurenţială unităţilor regiei. Prin familie se înţelege: soţul, soţia, copii şi părinţii soţilor”.

ANI precizează că Sandor Balogh a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.