Fost şef al Mossadului, membru în consiliul director al firmei Black Cube

Fostul şef al Mossadului, Ephraim Halevy, a devenit membru în consiliul director al firmei Black Cube, iar el ar putea fi alea în scurt timp preşedinte al companiei, relatează Yedioth Ahronoth.

12 nov. 2018, 06:21
Fost şef al Mossadului, membru în consiliul director al firmei Black Cube

Conform Yedioth Ahronoth, citat şi de Haaretz, fostul şef al Mossad Ephraim Halevy s-a alăturat controversatei firme de spionaj Black Cube, ca membru al boardului. El va şi căuta şi verifica potenţili clienţi şi va fi şi consilier pentru probleme operaţionale şi de intelligence.

De asemena, el ar putea fi ales preşedinte al companiei.

Halevy, în vârstă de 83 de ani, a fost şeful Consiliului pentru Securitate Naţională, ambasador la UE şi cel de-al nouălea şef al Mossad.

Black Cube, înfiinţată în 2010 de Avi Yanus şi Dan Zorella, veterani ai serviciilor de informaţii israeliene, s-a aflat de mai multe ori în centrul atenţiei în ultimii ani.

Citeşte şi Benny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein au fost audiaţi pe baza unor informaţii primite de la autorităţile române

Doi angajaţi Black Cube au fost arestaţi în 2016 la Bucureşti, pentru că au accesat mailul şefei DNA cu scopul de  a o intimida şi hărţui, scrie Haaretz.

Numele firmei apare şi în mai multe scandaluri: cel al producătorului Harvwy Weinstein, care ar fi cerut să fie verificate persoanele care îl acuzau de agresiune sexuală, dar şi cel în care angajaţi ai Black Cube ar fi folosit identităţi false pentru a afla informaţii despre membri ai administraţiei Obama care susţineau acordul nuclear cu Iranul, precum şi în cel legat de implicare într-o campanie de denigrare a ONG-urilor din Ungaria.


loading...