Fost primar depistat la volan cu alcoolemie dublă faţă de limita admisă, condamnat cu amendă penală

Un fost primar PNL din judeţul Vaslui din perioada 2008-2012 a fost condamnat cu o amendă penală de către magistraţii Judecătoriei Vaslui, după ce a fost prins în trafic la volan cu o alcoolemie de 1,6 la mie, dublă faţă de limita maximă legală. Sentinţa nu a fost atacată cu recurs de către procurori.

16 ian. 2014, 17:08
Fost primar depistat la volan cu alcoolemie dublă faţă de limita admisă, condamnat cu amendă penală

Magistraţii Judecătoriei Vaslui l-au condamnat la pedeapsa de 2.500 de lei amendă penală pe fostul primar al comunei vasluiene Cozmeşti Vasile Aporcăriţei, care a fost depistat în trafic de către poliţişti cu o alcoolemie de 1,6 la mie, dublă faţă de limita maximă legală admisă, scrie Mediafax.

Identificarea în trafic a fostului edil a fost făcută în luna martie 2013, pe un sector de drum din comuna pe care a condus-o în perioada 2008-2012.

La momentul opririi de către poliţişti, Aporcăriţei nu a putut sufla continuu, timp de câteva secunde, în aparatul alcoolscop din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla. În consecinţă, fostul primar a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i s-au recoltat probe biologice. În urma analizelor de laborator, valoarea alcoolemiei a fost stabilită la 1,6 g/litru alcool pur în sânge.

Sentinţa dată de către magistraţii Judecătoriei Vaslui nu a fost atacată cu recurs la Tribunal de către procurorii vasluieni.

Citeşte şi Şofer prins BĂUT ŞI FĂRĂ PERMIS în Capitală, a 10-a OARĂ VIDEO