Fost primar din Sibiu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fostul primar al comunei sibiene Dârlos Liviu Boian, asociat împreună cu fiii săi într-o firmă cu care primăria a încheiat contracte, a fost trimis în judecată, marţi, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru conflict de interese.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 16:15
Fost primar din Sibiu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, fostul primar al comunei Dârlos Liviu Boian a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese.

Conform documentului, în perioada în care a fost primar al comunei Dârlos, respectiv 2000 – 2012, Liviu Boian a fost şi asociat al SC Star Internaţional Import Export SRL, înfiinţată în 1993 împreună cu cei doi fii ai săi, Cristian Claudiu Boian şi Ovidiu Liviu Boian.

Potrivit comunicatului, Liviu Boian, în calitate de primar, a încheiat trei contracte cu această firmă.

În 21 septembrie 2009, Liviu Boian a achiziţionat pentru primărie de la firma respectivă alimente în valoare de 1.900 de lei, în 10 decembrie 2010 a încheiat un contract de prestări servicii în valoare de 29.958,40 lei având ca obiect „transport piatră din depozit şi împrăştiat şi nivelat piatră cu încărcător frontal”, fără să existe o hotărâre de Consiliu Local sau situaţie de lucrări justificative, iar în 29 noiembrie 2011 a achiziţionat din nou pentru primărie produse alimentare în valoare de 1.380 delei.

„Prin rechizitoriul din 15 octombrie s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Liviu Boian pentru faptele menţionate anterior”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, fostul primar riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 6 luni şi 5 ani, dar şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică.