Fost şef CIA, avertisment despre războiul din Ucraina. „Cea de care trebuie să vă îngrijorați este Moldova”

Generalul în rezervă David Petraeus, fost şef al CIA şi al comandamentului central al SUA în timpul conflictelor din Irak și Afganistan, a tras un semnal de alarmă cu privire la evoluţia războiului din Ucraina.

07 mart. 2022, 09:49
Fost şef CIA, avertisment despre războiul din Ucraina. „Cea de care trebuie să vă îngrijorați este Moldova”

David Petraeus, fost şef al CIA, nu este de acord cu ipotezele potrivit cărora Kievul va cădea inevitabil în mâinile Rusiei. „Vor încerca să ocupe Odesa, va fi o luptă grea, localnicii vor riposta puternic”, a mai spus Petraeus, la CNN, potrivit Ştirileprotv.

Militarii ruşi au desfăşurat un convoi de vehicule militare lung de 60 de kilometri în apropierea capitalei Ucrainei. Generalul în rezervă David Petraeus a precizat că pare că rușii „nu își pot menține coloanele alimentate” și a lăudat rezistența Ucrainei de până acum.

„Au dat jos indicatoare rutiere sau au scris «Bine ați venit în iad»

Va fi o luptă foarte lungă la Kiev. Localnicii de acolo au făcut stocuri de mâncare, va exista o rezistență enorm de acerbă. Nu accept presupunerile că va cădea”, a declarat Petraeus, care este și fost director al CIA, pentru CNN.

Citeşte şi: Imagini uluitoare! În Moscova jandarmii opresc tinerii pe stradă și le controlează toate mesajele de pe telefoanele mobile de teamă de a nu se organiza pentru a participa la proteste în număr mare

De asemenea, fostul director al CIA a evidenţiat că suprafaţa extinsă a Kievului reprezintă un obstacol major pentru militarii ruşi, amintind faptul că oraşul este răspândit pe aproape 500 km pătrați, mai mare decât New York și puțin peste jumătate din dimensiunea extinderii Londrei.

Întrebat despre vulnerabilitatea altor state din apropierea Rusiei, în mod special cele care nu fac parte din NATO, David Petraeus a expus un scenariu terifiant.

„Cea de care trebuie să vă îngrijorați este Moldova”, a menţionat Petraeus, potrivit sursei citate.

Generalul în rezervă a adăugat că rușii înaintează greu în Ucraina pentru că „ucrainenii au tăiat toate legăturile între căile ferate ale țării lor și Rusia”, tocmai pentru că ei știau că armata rusă este gândită pentru a folosi căile ferate la aprovizionarea cu muniție, combustibil, hrană, apă. Neputând face asta în Ucraina, are mari probleme logistice. Dar va continua să încerce să compenseze, atacând în sud, acolo unde devine puternică.

Citeşte şi: Putin va trebui să-şi retragă multe trupe din Ucraina. Un expert în problemele Orientului spune că talibanii pregătesc un atac la graniţele Rusiei şi deschid un al doilea front