Fosta atletă dispărută s-a întors acasă

Valentina Curcan, fosta atletă din Brăila care a dispărut la sfârşitul lunii martie, s-a întors acasă. Tânăra spune că regretă ceea ce a făcut.

04 apr. 2014, 08:29
Fosta atletă dispărută s-a întors acasă

„Valentina a ajuns acasa saptamana trecuta. Din cate mi-a spus ea, am inteles ca a fost la o prietena. Nu inteleg de ce nu mi-a spus de la inceput lucrul acesta, probabil i-a fost frica. Nu am pedepsit-o in niciun fel. Am stat de vorba cu ea si a inteles ca a gresit”, a declarat, pentru Infobraila, mama Valentinei Curcan.

In seara zilei de 21 martie, in jurul orei 21.00, Valentina Curcan, in varsta de 15 ani, a plecat de acasa. I-a spus mamei ca se intalneste cu niste prieteni in fata blocului si apoi se intoarce in casa. Nimic din toate acestea nu s-a intamplat. Minora a fost vazuta de vecini, impreuna cu o prietena si un baiat, urcand intr-un taxi, iar apoi in jurul orei 21.00, in zona centrala a orasului.

Citeşte şi O fetiţă de cinci ani a dispărut de sub ochii unchiului: 100 de poliţişti şi jandarmi sunt în căutarea ei

Valentina a fost pana anul trecut eleva a Liceului cu Program Sportiv, fiind un elev model. Din cauza anturajului, format din prieteni care se invart in cercurile unor proxeneti braileni, a neglijat scoala, ramanand chiar si corigenta. Fata practica atletismul si a obtinut numeroase medalii si diplome la competitiile nationale de profil.

A abandonat sportul transferandu-se la Scoala „Kazantzakis”, o unitate de invatamant cunoscuta pentru violentele care ii au in centru pe elevi, majoritatea de etnie rroma. Din acel moment, viata minorei a capatat o alta turnura. Valentina umbla cu baieti mult mai mari decat ea, ajungand sa se tatueze si sa isi puna piercinguri in limba si in buza.

Fata merge acum la scoala si lucrurile par sa se linisteasca in familia fostei atlete, iar Valentina i-a promis mamei sale ca nu va mai pleca niciodata de acasa.

Citeşte şi Două minore dispărute la Constanţa. Părinţii bănuiesc că elevele au ajuns pe mâna proxeneţilor