Fosta campioană olimpică Dana Sofronie luptă cu depresia. Mărturia fostei gimnaste, de-o sinceritate dezarmantă: „Este o boală greu de suportat. A trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor”

Fosta campioană olimpică Dana Sofronie, medaliată cu argint la sol și aur pe echipe la Jocurile Olimpice de la Atena, a dezvăluit că se confruntă cu grave probleme medicale. Fosta gimnastă este internată în Centrul de Nevroze Predeal, de unde a publicat un mesaj manifest pentru cei care se confruntă cu aceleași probleme ca ea.

20 aug. 2021, 22:23
Fosta campioană olimpică Dana Sofronie luptă cu depresia. Mărturia fostei gimnaste, de-o sinceritate dezarmantă: „Este o boală greu de suportat. A trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor”
foto: gsp.ro

Dana Sofronie a mărturisit că se numără printre sportivii care duc o luptă inegală cu propriul mental. Fosta gimnastă a mărturisit că suferă din cauza depresiei.

„Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor.

Simptome? Anxietate, dureri de picioare, izolare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași etc. Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului a celor din jur, a doamnei dr. Cotan Raluca și a specialiștilor Centrului de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie din teama de a nu fi judecat, fie din alte motive”, a scris Dana Sofronie pe contul personal de Facebook.

Citeşte şi: Teo Trandafir, despre depresie şi atacuri de panică: „Mi se întâmplă, termin cu perfuzii”

Fosta campioană olimpică Dana Sofronie luptă cu depresia. Ce alţi sportivi sunt chinuiţi de această boală

Potrivit Gazeta Sporturilor, Dana Sofronie nu este singura sportivă care suferă de această boală. Adrian Mutu, actualul antrenor al lui FCU Craiova, a mărturisit că a suferit de depresie, fapt ce l-a dus la consumul de droguri:

„M-am drogat pentru că eram într-o depresie provocată de divorţ”, a afirmat Adrian Mutu, conform sursei citate.

Un alt fotbalist care a suferit din cauza depresiei este brazilianul Adriano, după moartea tatălui său.

„Am intrat în depresie după decesul tatălui meu, şi numai alcoolul putea să mă vindece. Eram fericit atunci când beam şi nu mă opream deloc.

Beam orice găseam, vin, whisky, bere, multă bere. Lumea zicea că sunt nebun că am renunțat la un contract de multe milioane de euro, dar adevărul este că niciun ban nu poate compensa afecţiunea familiei”, spunea Adriano în 2009.

Arbitrul Sebastian Colțescu a încercat să se sinucidă din cauza depresiei

Conform sursei citate, cazul lui Sebastian Colțescu este bine cunoscut, arbitrul încercând să se sinucidă în urma unei depresii, după fusese suspendat de la meciurile din Liga I şi Liga a II-a, rămânând astfel fără surse de venit.

Persoane din lumea fotbalului susţin că olteanul a suferit o depresie şi ar fi vrut iniţial să se arunce de la etaj. Vecinii au alertat Poliţia şi Salvarea. Pentru că nu a vrut să lase pe nimeni să-i intre în locuinţă, forţele de ordine ar fi intervenit în forţă, spărgînd uşa apartamentului, după care Colţescu a fost luat în primire de un echipaj SMURD.

Citeşte şi: Încă o tragedie în Italia. O îngrijitoare din România s-a sinucis după o depresie puternică. „Sindromul Italia”, din ce în ce mai periculos!