Fostă jucătoare, exclusă din conducerea FFT pentru că a apărat un antrenor condamnat pentru viol

Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a anunţat, sâmbătă, că o va exclude din conducere pe fosta campioană Nathalie Tauziat, care l-a apărat pe un fost antrenor condamnat la opt ani de închisoare pentru viol, informează AFP.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 20:18
Fostă jucătoare, exclusă din conducerea FFT pentru că a apărat un antrenor condamnat pentru viol

Fostă ocupantă a locului trei în clasamentul mondial şi finalistă la Wimbledon în 1998, Nathalie Tauziat (45 de ani) va fi exclusă din Comitetul Director al FFT, ca urmare a mărturiei ei în favoarea lui Regis de Camaret, la tribunalul din Lyon, a precizat directorul general al forului francez, Gilbert Ysern.

Regis De Camaret, în vârstă de 70 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a violat două jucătoare minore de la clubul său din Saint-Tropez, în urmă cu peste 20 de ani. Aproximativ 20 de ale foste eleve ale sale au depus de asemenea mărturie, dar în cazul majorităţii lor faptele s-au prescris.

Chemată să depună mărturie marţi, Nathalie Tauziat s-a numărat printre puţinele persoane care l-au apărat pe De Camaret, declarând că nu are ce să-i reproşeze fostului său antrenor, pe care îl considera „al doilea tată”.

„Atitudinea ei a şocat. Ea nu este compatibilă cu interesele federaţiei. Îi vom cere ca de luni să nu mai facă parte din Comitetul Director al federaţiei”, a declarat Gilbert Ysern.