Fosta şefă AEP susţine că există documentele votului din 2009, deşi se spusese că ar fi fost arse

Deşi s-a spus că documentele de la alegeri au fost arse, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a anunţat la România TV că acestea nu au fost distruse. Mai mult de atât, aceasta a dezvăluit şi ce documente mai pot fi găsite după 8 ani de zile. 

RomaniaTV.net
17 mai 2017, 20:06
Fosta şefă AEP susţine că există documentele votului din 2009, deşi se spusese că ar fi fost arse

Poate comisia va cere arhiva BEC. Aceasta se află la Autoritatea Electorală Permanentă. Colegii de acolo vor preda arhiva comisiei sau Parchetului. Alte documente pot fi luate de la AEP adică arhiva optică. Se găsesc în arhiva AEP. Nu au fost incendiate, exclus aşa ceva. În 2009, AEP nu avea atribuţii clare. MAI era tutorele alegerilor, dar şi AEP avea câteva atribuţii„, a spus Ana Maria Pătru, vicepreşedinte al AEP în 2009.

Ana Maria Pătru anunţă că nu a primit nicio invitaţie la Comisia parlamentară de anchetă şi a dezvăluit că nu are nicio legătură de prietenie cu şefii sau foştii conducători ai instituţiilor de forţă:

Nu am primit oficial nicio invitaţie la comisie. Am auzit doar din spaţiul public faptul că aş fi invitată. Probabil că mă voi prezenta, dar analizez situaţia. În 2009 eram vicepreşedinte la AEP. Nu am fost la acea întâlnire în 2009, nici nu îl cunoşteam pe Gabriel Oprea. Nu am fost la nicio masă. Nici nu îi cunosc pe George Maior sau Florian Coldea personal. Din spaţiul public îi cunosc, dar personal nu am cunoscut pe niciunul„, a mai spus Pătru.