Fosta soţie a celui mai bogat om de pe planetă a donat o sumă uriaşă în scopuri caritabile

Miliardara americană MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, fondator al companiei Amazon şi cel mai bogat om de pe planetă, a donat peste 4 miliarde de dolari în scopuri caritabile. Suma a fost oferită unui număr de 384 de organizaţii în ultimele patru luni.

16 dec. 2020, 11:12
Fosta soţie a celui mai bogat om de pe planetă a donat o sumă uriaşă în scopuri caritabile

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a explicat că a decis să doneze această sumă de bani pentru a veni în sprijinul americanilor afectaţi de pandemie.

„Atât pierderile economice, cât şi repercusiunile pe planul sănătăţii au fost mai grave pentru femei, persoanele de culoare şi cele care trăiesc în sărăcie. În acelaşi timp, (pandemia) le-a permis miliardarilor să-şi crească în mod considerabil averile’, a scris fosta soţie a lui Jeff Bezos.

Citeşte şi: Cel mai bogat om al planetei, către angajaţi: „Prezic că lucrurile vor deveni mai rele înainte să devină mai bune”

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, donaţii către bănci de alimente şi comunităţi defavorizate

Suma a fost donată de MacKenzie Scott către organizaţii de pe întreg teritoriul Statelor Unite care acţionează în domenii diverse: bănci de alimente, servicii financiare şi de credit pentru comunităţi defavorizate, grupuri juridice care luptă împotriva discriminărilor.

În luna iulie, fosta soţie a lui Jeff Bezos anunţase deja donaţii de 1,7 miliarde de dolari către mai mult de 100 de organizaţii caritabile.

În urma anunţului de marţi, donaţiile făcute de MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, se ridică la aproape şase miliarde de dolari, conform Agerpres.

Ce avere are MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos

O mare parte din averea romancierei MacKenzie Scott provine de pe urma divorţului de Jeff Bezos, încheiat în iulie 2019. Divorţul intentat celui mai bogat om de pe planetă i-a adus acţiuni la Amazon de 38 miliarde de dolari. Cotaţia acestora a crescut considerabil pe Wall Street în timpul pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi: Amazon a înregistrat cel mai mare profit din istorie! Jeff Bezos se pregăteşte să devină primul om cu o avere de 200 de miliarde

Miliardara a promis că îşi va dona jumătate din avere unor opere caritabile.

Potrivit clasamentului Bloomberg, romanciera Mackenzie Scott are o avere de 60,7 miliarde de dolari. Astfel, ea este a 18-a cea mai bogată persoană de pe planetă.

Citeşte şi: MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a devenit cea mai bogată femeie din lume

Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume, cu active de 185 miliarde de dolari, fiind, la rândul său, implicat în acţiuni filantropice.

Citeşte şi: Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi patronul Washington Post, doreşte să cumpere CNN