Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi patronul Washington Post, doreşte să cumpere CNN

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, dorește să achiziționeze CNN. În prezent rețeaua de televiziune americană prin cablu este deținută de WarnerMedia. Compania a fost achiziționată de AT&T în 2019, informează FoxBusiness.com.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 07:29
Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi patronul Washington Post, doreşte să cumpere CNN

Fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes la 180 de miliarde de dolari,intenționează să-și continue investițiile în media.

Citește și:Jeff Bezos a câştigat 13 miliarde de dolari într-o singură zi. O asemenea creştere colosală nu a fost consemnată niciodată în istorie

În anul 2013, Jeff Bezos a achiziționat ziarul Washington Post, cu 250.000.000 de dolar. În prezent, miliardarul de 56 de ani tatonează piața și este interesat să achiziționeze CNN.

Compania care deține CNN, WarnerMedia, a declarat recent faptul că încearcă să își reducă forța de muncă cu mii de angajați, pentru a putea micșora costurile pe fondul pandemiei COVID.  

Jurnalistul de la Fox News, Charles Gasparino, a postat recent pe Twitter faptul că fondatorul Amazon este pe cale să își creeze un imperiu.

“Este șeful Amazon și proprietarul Washington Post, Jeff Bezos, pe cale să creeze un imperiu media? Investitorii vorbesc despre posibilitatea ca Bezos să cumpere CNN. AT&T vrea să scape din active din cauza datoriei masive în urma tranzacției cu TimeWarner”. 

Surse autorizate au declarat pentru Fox Business că AT&T ar dori să vândă CNN, deoarece achiziția de la TimeWarner, afacere de 85 miliarde de dolari, a lăsat grupului o datorie considerabilă. Cu toate acestea, senatorul Josh Hawley, care face parte din subcomisia Comitetului judiciar pentru grupul antitrust, politica în domeniul concurenței și drepturile consumatorilor, a reacționat pe Twitter: „Un singur cuvânt: Nu”.