MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a devenit cea mai bogată femeie din lume

MacKenzie Scott, fosta soție a CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, este acum cea mai bogată femeie din lume. Acum are o avere netă de 68 de miliarde, propulsând-o în top peste moştenitoarea Loreal Francoise Bettencourt Meyers, conform indicelui Bloomberg Billionaire.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 10:24
MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a devenit cea mai bogată femeie din lume

MacKenzie a primit un sfert din acțiunile Amazon ale lui Bezos atunci când a divorţat, în 2019.

Acum este a 12-a cea mai bogată persoană din lume

În iulie, MacKenzie a anunțat că a donat deja aproape 1,7 miliarde de dolari pentru 116 organizații care includeau patru colegii și universități istorice de culoare. Anul trecut, femeia a aderat și la inițiativa Giving Pledge, fondată de Warren Buffett și Bill și Melinda Gates. Inițiativa îi încurajează pe cei mai bogați oameni din lume să se dedice unor cauze caritabile.

Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a semnat angajamentul, potrivit unei liste de semnatari.

Acțiunile Amazon au crescut cu aproximativ 28% în ultimele trei luni și au crescut cu peste 90% până în acest an, potrivit datelor de la Refinitiv. Creșterea acțiunilor i-a adus un plus de peste 200 de miliarde de dolari.

La începutul acestei săptămâni, Elon Musk l-a depășit pe Mark Zuckerberg, devenind a treia cea mai bogată persoană din lume.

Citeşte şi: Pe ce se rispeşte averea lui Jeff Bezos. Fosta sa soţie a făcut donaţii de 1,7 miliarde de dolari în ultimele luni

Amazon a înregistrat cel mai mare profit din istorie

Amazon a înregistrat cel mai mare profi din istoria companiei, de 26 de ani de când este pe piaţă, în ciuda faptului că invetitorii estimau că profiturile vor scădea pe fondul pandemiei. Acţiunile retailerului au crescut cu 40% în 2020 pe măsură ce Jeff Bezos se pregăteşte să devină primul om cu o avere de 200 de miliarde de dolari. 

Rezultatele după aplicarea impozitelor s-au dublat şi au ajuns la 5,2 miliarde de dolari, în timp ce încasările au crescut cu 40% şi au ajuns astfel la 88,9 miliarde de dolari, potrivit Ziarul Financiar.

Acţiunile companiei Amazon au crescut cu peste 60% anul acesta, aceasta angajând 175.000 de oameni în ultimele luni în condiţiile în care cererea a crescut semnificativ pe fondul crizei generate de coronavirus. În plus, profiturile încasate prin intermediul Amazon Web Services – divizia care se ocupă de cloud computing – au crescut cu 29% până la 10,3 miliarde de dolari.

Citeşte şi: Jeff Bezos ar putea deveni primul trilionar din istorie. Averea patronul Amazon creşte într-un ritm uluitor

Averea lui Jeff Bezos a ajuns la un moment dat în luna iulie la 189 de miliarde de dolari. Fondatorul Amazon şi-a adăugat în conturi 74 de miliarde de dolari doar în prima jumătate a anului.