Fostă sportivă, absolventă a două facultăţi, a ajuns să doarmă în cimitir: „Cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate”

O fostă înotătoare în vârstă de 64 de ani a ajuns să doarmă pe bancă în cimitir după ce a rămas fără bani și nu a întrunit criteriile necesare pentru a primi pensie, deşi a cotizat la sistemul de pensii. Drama ei nu i-a lăsat indiferenţi pe oameni, care au reușit să strângă zeci de mii de euro ca să o ajute.

11 mai 2021, 11:28
Fostă sportivă, absolventă a două facultăţi, a ajuns să doarmă în cimitir: „Cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate”
Fostă sportivă a ajuns să doarmă în cimitir. Dursa FOTO: BBC

Fostă sportivă a ajuns să doarmă în cimitir. Laraine McHendrie Decaire este absolventă a două universităţi prestigioase, McGill din Montreal şi Universitatea din Londra. S-a confruntat, însă, cu dificultăţi financiare majore, astfel încât s-a văzut nevoită să îşi vândă apartamentul, dar şi toate bunurile, potrivit as.ro.

Fostă sportivă a ajuns să doarmă în cimitir. Motivul pentru care nu poate primi pensie

Mi-am pierdut toţi banii. Am ajuns în situaţa asta, de fapt, din cauza schimbărilor din sistem, a furtului, a fraudelor şi a altor lucruri de acest fel. Am cotizat la sistemul de pensii, probabil, de la vârsta de 14 ani, când încă eram la şcoală. Am început să muncesc de la 11 ani.

Citeste si Celebru criminal în serie, mort în închisoare, la 79 de ani. Trupurile mai multor victime nu au fost găsite nici până în prezent

Din nefericire, au luat decizia de a schimba vârsta de pensionare. Aceasta a fost mărită la 66 de ani. Aşa că, cele două pensii pentru care am plătit, au fost decalate. În acest moment nu sunt eligibilă să primesc bani. Este o lume complet diferită acum. Am aşteptat cu nerăbdare pensia, pentru care am cotizat, dar sistemul mi-a luat-o”, a povestit Laraine Decaire pentru MyLondon.

Fostă sportivă a ajuns să doarmă în cimitir

Un preot i-a permis ca, pe timpul nopţii, să doarmă pe o bancă în cimitir.

La început, dormeam pe o bancă la biserică. Un preot m-a lăsat să stau acolo. Am înţeles că asta se va întâmpla pentru un număr de ore pe noapte„, a mai spus Laraine McHendrie-Decarie.

Cine este Laraine McHendrie Decaire, campioana care a ajuns pe străzi

Laraine McHendrie Decaire a reprezentat Marea Britanie şi Canada în concursurile internaţionale din anii ’80. S-a retras din activitate în 1990 şi a lucrat apoi, în diferite ţări, ca bonă şi ca asistentă socială.

Citeste si Urşi polari gunoieri în Siberia. Imaginile fac înconjurul lumii VIDEO