JAF şi lux pe banii statului la Exim România. Şefii au cheltuit 23 de milioane de lei în interes personal

Vacanţe în destinaţii exotice, bijuterii ori maşini scumpe, dar şi mese la restaurante de lux, toate pe banii statului. Aşa s-a răsfăţat fosta conducere a companiei de asigurări şi reasigurări Exim România, controlată de stat prin Eximbank, informează România TV. Neregulile sunt incluse într-un raport întocmit de Corpul de Control al Guvernului, care a calculat şi prejudiciul provocat de foştii şefi ai companiei: peste 23 de milioane de lei.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 06:15
JAF şi lux pe banii statului la Exim România. Şefii au cheltuit 23 de milioane de lei în interes personal

Potrivit raportului Corpului de Control al Guvernului, cel mai cheltuitor s-a dovedit a fi Radu Frâncu, director al companiei de stat în perioada 2010-2013. Acesta ar fi decontat aproape 40.000 de euro pentru excursii cu familia la Ibiza, Cannes, Disney Land Paris şi la schi în Austria.

Rispa lui Frâncu nu s-a oprit la excursii. El a decontat mesele luate de soţie la un restaurant din Capitală, plimbările cu taxiul în Londra şi un drum cu elicopterul în Monte Carlo. Tot pe banii statului, şi-au cumpărat haine de la Milano, genţi, telefoane de lux şi chiar cauciucuri pentru maşina personală.

Tot în buzunarul companiei a făcut deconturi de lux şi Constantin Banu, membru al directoratului Exim România.  Acesta şi-a dus soţia şi copii, pe banii statului, în Paris şi Italia. Tot din bugetul companiei şi-a cumpărat articole de pescuit, pantofi şi bijuterii de lux.

Raportul Corpului de Control a fost trimis Parchetului, pentru cercetarea posibilelor fapte de natură penală.