Cum arată cele şapte case cumpărate de Tudor Breazu, consilierul Elenei Udrea, de la statul român VIDEO

Fostul consilier al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a achiziţionat nu mai puţin de şapte case de la RA-APPS, în timpul guvernării Boc, potrivit România TV. Cele mai multe, în zone de lux ale Capitalei.

22 oct. 2015, 05:44
Cum arată cele şapte case cumpărate de Tudor Breazu, consilierul Elenei Udrea, de la statul român VIDEO

Una dintre locuinţele cumpărate de Tudor Breazu de la RA-APPS se află la parterul şi subsolul unei vile din Dorobanţi. Are 152 de metri pătraţi şi o curte de două ori mai mare. Preţul de pornire la licitaţie a fost de 272.000 de euro.

Vecinii fostului consilier al Elenei Udrea spun că nu l-au văzut niciodată pe proprietar.

Tudor Breazu a cumpărat de la stat şi vila în care se află sediul firmei de care Elena Udrea s-ar fi folosit pentru a pune mâna pe o altă clădire a statului, din Eforie Sud. În vila de lângă Lacul Floreasca se află sediul firmei deţinute de Tudor Breazu. Este vorba de o vilă cumpărată de la RA-APPS, de 157 de metri pătraţi, unde chiria lunară atinge 1.171 de euro. În aceeaşi vilă îşi are sediul şi Agro Green Nana, firma care a lucrat în arendă terenurile Ioanei Băsescu.

Tudor Breazu a fost arestat preventiv în dosarul Gala Bute pentru că ar fi intermediat mita de 50.000 euro pentru Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, despre vila Săbărel din Eforie: Ştiu că s-a vândut legal. Dacă Topoliceanu a greşit, să plătească

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.