Fostul consilier pentru securitate al lui Donald Trump, acuzat că a făcut declaraţii false în faţa FBI

Michael Flynn, fostul consilier în probleme de securitate al preşedintelui american Donald Trump, este acuzat că ar fi făcut declaraţii false pentru FBI în luna ianuarie, potrivit cărora ruşii ar fi fost implicaţi în alegerile din 2016, din SUA.

01 dec. 2017, 14:46
Fostul consilier pentru securitate al lui Donald Trump, acuzat că a făcut declaraţii false în faţa FBI

Michael Flynn a fost forţat să demisioneze după numai o lună de la presupusele declaraţii false date de el în cadrul unei anchete a FBI, în luna ianuarie, anul acesta.

Flynn a fost forțat să demisioneze în luna următoare, după ce a minţit Casa Albă despre întâlnirea cu ambasadorul Rusiei, înainte de preluarea mandatului de preşedinte de către Donald Trump.

Citeşte şi Casa Albă plănuieşte înlocuirea lui Rex Tillerson din fruntea diplomaţiei cu şeful CIA

Fostul consilier urma să apară vineri în instanța de judecată din Washington DC. Flynn este acuzat că a făcut „în mod intenționat și cu bună știință declarații false, fictive și frauduloase”, informează bbc.com .

Acuzațiile i-au fost aduse de către consilierul special, Robert Mueller, ca parte a investigației privind implicarea rușilor în alegerile din 2016 ale SUA. Flynn este cel mai înalt membru al Administrației Trump de până acum care a fost acuzat în ancheta lui Mueller, a mai informat aceeaşi sursă.

Citeşte şi Donald Trump le-ar fi cerut republicanilor din Senat să renunţe la ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

În octombrie, fostul manager al campaniei prezidențiale a lui Trump, Paul Manafort, a fost acuzat de conspirație pentru a frauda SUA în tranzacţiile sale cu Ucraina. Ancheta mai scoate la iveală că un fost colaborator, George Papadopoulos, a pledat „vinovat” pentru declaraţii false date agenţilor FBI.

De asemenea, a apărut că un fost consilier, George Papadopoulos, a pledat vinovat că a făcut declarații false agenților FBI.

Michael Flynn este acuzat că le-a declarat în mod fals agenților FBI că la data de 29 decembrie 2016 nu a cerut ambasadorului american al Rusiei să „se abțină de la escaladarea situației ca răspuns la sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva Rusiei, în aceeași zi „.