Fostul dictator Noriega se întoarce în Panama. Riscă 60 de ani în inchisoare

Fostul dictator panamez Manuel Noriega, care a stat 22 de ani în închisori din SUA şi Franţa, s-a întors în Panama pentru a-şi ispăşi restul pedepsei.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 08:25
Fostul dictator Noriega se întoarce în Panama. Riscă 60 de ani în inchisoare

Fostul dictator din Panama, Manuel Noriega, a ajuns în ţara natală, relatează Reuters. În vârstă de 77 de ani, Noriega a aterizat pe aeroportul internaţional din Panama City la bordul unei aeronave comerciale.

El a fost condus direct în închisoare, unde trebuie să îşi ispăşească pedeapsa pentru crimele comise pe când era la putere. El a fost condamnat în Panama la 60 de ani de închisoare.

Lui Noriega i s-au imputat multe delicte: eliminarea rivalilor politici, spălarea banilor provenind din droguri şi trafic cu stupefiante.

A fost îndepărtat cu forţa de la putere în urmă cu aproape 22 de ani şi a fost judecat în Statele Unite, Franţa şi Panama. Noriega a fost extrădat din Franţa, unde a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru spălarea a 2,9 milioane de dolari.

Chiar dacă în Panama nu îl aşteaptă decât o celulă de închisoare, totuşi, starea sa de sănătate l-ar putea scoate din spatele gratiilor.