Fostul director al Fabricii de Zahăr Bod s-a predat la Poliţie după aproape doi ani

Dan Tartagă, fostul director al Fabricii de Zahăr Bod, dat în urmărire internaţională de aproape doi ani, s-a predat, luni, la sediul IPJ Braşov şi a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea, unde are de ispăşit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru înşelăciune în dosarul privatizării fabricii.

11 nov. 2013, 20:22
Fostul director al Fabricii de Zahăr Bod s-a predat la Poliţie după aproape doi ani

Dan Tartagă s-a prezentat, luni după-amiază, la sediul IPJ Braşov şi a fost apoi transferat la Penitenciarul Codlea, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi.

Dan Tartagă a fost condamnat de Curtea de Apel Alba, pe 19 octombrie 2011, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru fals în declaraţii, uz de fals, instigare la fals intelectual, înşelăciune, folosirea cu rea-credinţă a creditelor societăţii şi încasare ilegală de dividende, în dosarul privatizării Fabricii de Zahăr Bod, potrivit Mediafax.

Tartagă a fost dat în urmărire naţională şi internaţională din luna februarie 2012, însă nu a fost găsit până în prezent.

Fostul director al fabricii de zahăr Bod a solicitat amânarea executării pedepsei pentru o perioadă de trei luni, cerere care i-a fost acceptată de Tribunalul Alba. Pe perioada amânării, Tartagă s-a prezentat periodic la Poliţie, conform procedurii, însă după expirarea amânării, în data de 14 februarie 2012, Dan Tartagă nu a mai fost găsit.

Alături de el a fost condamnat şi fostul director al Băncii Agricole Braşov Nicolae Pişcu tot la cinci ani de închisoare cu executare. Pişcu a fost dat în urmărire naţională din octombrie 2011, iar în septembrie 2012 a fost prins de poliţişti într-un restaurant din Braşov, fiind apoi încarcerat la Penitenciarul Codlea.