Fostul director al Interpolului este acuzat că ar fi profitat de funcţiile sale pentru a primi mită

Fostul șef chinez al Interpolului, a cărui dispariție anul trecut a ţinut primele pagini ale presei, este acuzat că a "profitat" de diferitele sale funcții din trecut pentru a primi "mite foarte importante", a anunțat vineri, Parchetul.

10 mai 2019, 16:32
Fostul director al Interpolului este acuzat că ar fi profitat de funcţiile sale pentru a primi mită

Meng Hongwei, în vârstă de 65 de ani, a dispărut brusc în septembrie 2018 din organizația polițienească internaţională cu sediul la Lyon, după o călătorie în China. El a fost în detenție în țara sa timp de mai multe luni.

„Meng Hongwei a profitat de puterile și funcțiile sale pentru a susține interesele altora și pentru a accepta în mod ilegal diverse bunuri şi sume importante de bani”, a declarat Procuratura Populară Supremă. 

Ministrul chinez al Securităţii Publice s-a distanţat oficial de Meng Hongwei în luna martie, cerând „eliminarea totală” a „influenţei toxice” a acestuia.

Meng Hongwei este liderul comuniștilor care a cedat campaniei anti-corupție „mâini curate” iniţiată de președintelui Xi Jinping, la scurt timp după ce a ajuns la putere şi a sancționat deja cel puțin 1,5 milioane de cadre PCC, potrivit cifrelor oficiale.