Fostul director al Spitalului Județean Sibiu va îngriji pacienții COVID ai unei alte instituții medicale din oraș

Medicul Liliana Coldea, fostul director al Spitalului Județean Sibiu, va îngriji pacienții COVID ai spitalului General CF Sibiu. Aceasta a demisionat de la șefia celui mai important spital din Sibiu ca urmare a presiunilor făcute de vicepremierul Raluca Turcan.

19 nov. 2020, 11:17
Fostul director al Spitalului Județean Sibiu va îngriji pacienții COVID ai unei alte instituții medicale din oraș

Fostul director al Spitalului Județean Sibiu s-a întors ca medic la Spitalul General CF Sibiu, unde sunt tratați doar pacienți infectați cu COVID, a declarat, pentru AGERPRES, managerul unitații medicale, Horațiu Cojocaru.

Citește și: Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a demisionat. Cine îl va înlocui

„Dr. Liliana Coldea, în baza unei cereri depuse ieri își va relua activitatea ca medic internist”, a explicat acesta.

Medicul și-a depus demisia la cinci zile după ce îi fusese solicitată de Raluca Turcan, invocând motive personale. Medicul acuză presiuni și jocuri politice, ea considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit pe perioada mandatului său, informează Mediafax.

Într-un comunicat transmis presei, fostul manager a dezvăluit faptul că a fost supus unor presiuni, acesta fiind motivul pentru care a decis să-și înainteze demisia. Liliana Coldea spune că a refuzat să intre în jocuri politice.

„Numeroase presiuni care s-au făcut asupra mea m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Sunt un om responsabil și un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile în spital să se desfășoare în interesul pacienților și cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influențată de constrângerile venite pe mai multe canale și nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor”, spune Liliana Coldea, în respectivul comunicat.

Fostul director al Spitalului Județean Sibiu: „În niciun caz munca medicilor nu a fost compromisă. Fiecare dintre noi am depus un jurământ și suntem în permanență în serviciul oamenilor. Sunt sigură că încrederea în spital nu a fost zdruncinată acum și în niciun caz sănătatea și viața pacienților nu au fost puse în pericol. Interesul pacienților este mai presus de orice (…). În luarea deciziilor am avut consultări cu cadrele medicale. Unii dintre aceștia m-au sprijinit, alții mai puțin sau deloc”, a mai spus Liliana Coldea.