Fostul şef CFR SA, audiat la DNA, după ce a fost demis de Ministerul Transporturilor. Ce a declarat UPDATE

Fostul șef al CFR SA, Constantin Axinia, schimbat săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost audiat marți dimineață la DNA. Axinia a declarat că a fost schimbat din funcţie pentru că ar fi refuzat să semneze un contract de modernizare a tronsonului de cale ferată Braşov-Sighişoara, deoarece acesta este contestat în instanță.

RomaniaTV.net
22 oct. 2019, 07:10
Fostul şef CFR SA, audiat la DNA, după ce a fost demis de Ministerul Transporturilor. Ce a declarat UPDATE

UPDATE Constantin Axinia a declarat dupăaudieri că ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi spus că trebuie semnat contractul privind modernizarea căii ferate dintre Braşov şi Sighişoara pentru ca viitorul guvern „să nu-şi asume rezultatele muncii noastre”.

„Domnul ministru (Răzvan Cuc – n.r.) mi-a zis să semnăm contractul şi i-am zis că nu sunt îndeplinite condiţiile de semnare a contractului Railworks. Dumnealui a zis că, fiind după moţiunea de cenzură şi venind celălalt guvern, să nu-şi asume rezultatele muncii noastre celălalt guvern şi trebuie semnat”, a spus Axinia la ieşirea din sediul DNA.

______

”Sunt chemat în calitate de martor, e legat și de plecarea mea, am primit un telefon de la DNA săptămâna trecută, în care am fost invitat aici în calitate de martor”, a declarat Constantin Axinia, potrivit G4Media.ro.

El a maiprecizat că nu a semnat un contract de modernizare a tronsonului de cale ferată Braşov-Sighişoara pentru că ”era riscant pentru companie și pentru mine”. Întrebat dacă destituirea de la CFR are legătură directă cu nesemnarea contractului, Axinia a spus ”posibil”.

Potrivit clubferoviar.ro, fostul director al companiei de infrastructură feroviară, Constantin Axinia, a acuzat că a fost schimbat din funcție deoarece a refuzat semnarea contractului cu asocierea RailWorks, deși chiar el a admis că din punct de vedere legal putea face acest lucru.

“Domnul ministru (Răzvan Cuc – n.red.) mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut: de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia, potrivit clubferoviar.ro.

Citeşte şi: Scandalul TAROM ajunge la DNA. Mădălina Mezei: Ministrul m-a chemat în birou înainte de moţiune şi mi-a cerut să anulăm 5 curse interne