Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit din cauza Covid-19. El era antivaccinist

Szilveszter Csollany, care a distribuit mai multe postări antivaccin pe pagina sa de Facebook, nu a vrut să fie vaccinat împotriva Covid, dar a trebuit să se vaccineze cu doza unică Janssen "din cauza muncii sale cu copiii”.

24 ian. 2022, 23:08
Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit din cauza Covid-19. El era antivaccinist

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit luni, la vârsta de 51 de ani, din cauza Covid-19, au anunţat autorităţile sportive.

„Cu profundă tristeţe anunţăm moartea lui Szilveszter Csollany”, au anunţat într-o declaraţie comună federaţia naţională de gimnastică şi Comitetul Olimpic, salutând un sportiv „de excepţie”.

Fostul sportiv s-a îmbolnăvit de coronavirus la începutul lunii decembrie şi fusese internat la Budapesta în stare gravă, având nevoie de asistenţă respiratorie.

Certificatul verde expiră de la 1 februarie pentru românii care nu au doza booster. EXCLUSIV! Cum se va intra la mall şi în restaurante
Campion european în 1998, a câştigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996, înainte de a câştiga aurul la Sydney în 2000, de fiecare dată la inele. După ce s-a retras în 2003, a devenit antrenor şi a lucrat pentru un mic club din Austria.

Internaţional mort la 46 de ani. A murit fulgerător în urma unui infarct
Szilveszter Csollany, care a distribuit mai multe postări antivaccin pe pagina sa de Facebook, nu a vrut să fie vaccinat împotriva Covid. Dar a trebuit să se vaccineze cu doza unică Janssen „din cauza muncii sale cu copiii”, a anunţat tabloidul Blikk la începutul lunii ianuarie. A fost, însă, cu puţin timp înainte să se îmbolnăvească şi nu a reuşit să dezvolte un nivel suficient de anticorpi, potrivit aceleiaşi surse.

„Adio, campionule”, a scris premierul Viktor Orban, într-un mesaj însoţit de o fotografie alb-negru, în timp ce Zoltan Magyar, dublu campion olimpic la gimnastică, a deplâns „o pierdere uriaşă, la o vârstă atât de tânără”.


loading...
Partenerii noștri