Fostul internaţional Liţă Dumitru, probleme grave de sănătate. Cancerul i-a recidivat

După ce a trecut printr-o operaţie complicată, fostul internaţional Liţă Dumitru urmează un tratament extrem de complex la capătul căruia speră să scape de cancer.

12 oct. 2021, 12:10
Fostul internaţional Liţă Dumitru, probleme grave de sănătate. Cancerul i-a recidivat

În urmă cu cinci ani, Liță Dumitru (71 de ani), fostul mare fotbalist al Stelei, a suferit o operaţie de cancer la prostată. Lucrurile au decurs bine până de curând, când se pare că boala a recidivat. Fostul sportiv urmează, însă, o schemă complexă de tratament şi are speranţe că se îndreaptă spre vindecare.

Liţă Dumitru, probleme grave de sănătate

„Sănătatea e binişor să zic, urmez un tratament după operaţia de cancer pe care am avut-o acum 5 ani. Au reapărut nişte celule. Am făcut nişte raze şi lucrurile merg spre bine să spunem. În general, pot să spun bine deocamdată”, a dezvăluit Liţă Dumitru la AS.RO LIVE, emisiune moderată de Cătălin Oprişan.

În prezent, Liţă Dumitru este scouter pentru Academia de Fotbal a lui Gică Hagi. Spune că România are mari probleme cu generaţiile actuale de fotbalişti şi regretă perioada în care cluburile internaţionale se băteau pe fotbaliştii români.

Citeste si Anunţ radical făcut de Ion Ţiriac. Decizia o afectează şi pe Simona Halep: „Asta se întâmplă peste tot în lume!”

Noi eram înainte cu jucători la multe echipe din Europa şi acum ne tremură chiloţii pe noi. A venit târziu golul nemţilor (meciul România-Germania, din preliminariile CM 2022, unde România a pierdut cu scorul de 1-2, după ce la pauză a condus cu 1-0 – n.red.). Nu am putut să facem faţă. Andrei Ivan nu face şi faza defensivă. Nu poţi să îi iei capul, dar asta e”, a spus Liţă Dumitru.

Ion ”Liță” Dumitru a revenit recent în România după ce în ultimii ani a stat în America. Dumitru s-astabilit din 2017 în orașul Atlanta, statul Georgia (USA). Acesta a fost nevoit să-şi caute caute norocul în SUA, după ce în România traiul devenise tot mai greu, din cauza pensiei mici, de doar 2.200 lei pe lună.

Liţă Dumitru, impresionat de noul stadion Steaua

Liță Dumitru a rămas impresionat de noul stadion Steaua, în a cărui renovare s-au investit 100 de milioane de euro.

Nici nu mă gândeam să ajung vreodată să văd acest stadion. Trebuie să fii norocos să ai șansa, ca fotbalist, să vii și să joci pe un asemenea teren și pe un asemenea stadion. E senzațional! Mi-au dat lacrimile”, a spus Liță Dumitru, pentru Digi Sport, după meciul România – Armenia.

Fostul mare fotbalist, care a jucat și pentru Rapid, a spus că a rămas impresionat și de Stadionul Rapid-Giulești, care se află încă în construcție.

Am văzut de afară și stadionul Rapid, când am trecut pe acolo cu mașina. Soția conducea iar eu am putut admira de afară arena. Și Giuleștiul a însemnat mult pentru mine, dar cele mai mari performanțe aici le-am avut, la Steaua”, a mai spus Liță Dumitru, la Digi Sport.

Citeste si Gigi Becali, decizie de ultimă oră. A renunţat la FCSB şi a dezvăluit cine i-a luat locul