Fostul judecător Stan Mustaţă, interviu din puşcărie: Condamnarea mea a fost o regie. Ce mesaj i-a transmis lui Sebastian Ghiţă VIDEO

Judecătorul Stan Mustaţă, cel pe care Sebastian Ghiţă l-a menţionat într-una dintre înregistrări, a acordat un interviu pentru România TV. Stan Mustaţă este magistratul care judeca dosarul lui Dan Voiculescu şi care a fost schimbat ulterior, cu Camelia Bogdan. Potrivit unei înregistrări prezentate de Ghiţă, în care apare Traian Băsescu, se înţelege că judecătorul a fost schimbat la ordin, chiar înainte de decizia privind condamnarea lui Dan Voiculescu. 

01 feb. 2017, 17:38
Fostul judecător Stan Mustaţă, interviu din puşcărie: Condamnarea mea a fost o regie. Ce mesaj i-a transmis lui Sebastian Ghiţă VIDEO

Fostul judecător Stan Mustaţă, care a fost condamnat definitiv la opt ani şi şase luni de închisoare după ce ar fi primit mită, susţine că şi condamnarea sa a fost comandată. 

„A fost o regie, a fost o telenovelă, un teatru. În cazul meu, niciunul nu a zis că i-a solicitat bani, că i-aş fi pretins soluţie, că mi-ar fi oferit avantaje. Niciunul. În ultimul cuvânt, atât am spus: se încearcă îndepărtarea mea din completul care judecă dosarul ICA”, a declarat judecătorul Stan Mustaţă.

Fostul judecător a vorbit şi despre înregistrarea cu Traian Băsescu, în care este menţionat numele lui. „La modul la care am fost înlăturat eu din dosar, cred că nu puteau să lase la hazard soluţia. Odată ce a apărut în spaţiul public reprezentantul DNA şi a spus că un moment important în dosarul lui Voiculescu a fost arestarea judecătorului Mustaţă şi îndepărtarea din complet, a scăpat-o. A spus-o fără să vrea”. a mai precizat fostul magistrat.

Întrebat dacă e poate vorbi de ordinul zecilor de judecători care sunt ofiţeri acoperiţi, acesta a răspuns: „Da. Dar nu sunt numai judecători. Se întâmplă la orice nivel”.

Stan Mustaţă i-a transmis un mesaj lui Sebastian Ghiţă: „Să nu se lase intimidat de cei care îi spun că e fugar. Nu e fugar. E o strategie pe care a adoptat-o de a se retrage, pentru că altfel era arestat şi tot adevărul dânsului, al nostru, al meu, ar fi fost îngropat”.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, audiat la Parchet în dosarul deschis după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă: Am dat declaraţie completă de martor