Fostul liberal Marian Vasile, după trimiterea în judecată a primarului Robu. „Are datoria morală de a se retrage o perioadă”

Marian Vasile, care și-a dat demisia recent din PNL Timiș și, implicit, din cea de consilier județean, iar apoi s-a înscris în PLUS, a comentat, pe Facebook, trimiterea în judecată pentru abuz în serviciu a primarului Robu în dosarul retrocedărilor ilegale.

04 ian. 2020, 10:05
Fostul liberal Marian Vasile, după trimiterea în judecată a primarului Robu. „Are datoria morală de a se retrage o perioadă”

Astfel, Marian Vasile susține că Nicolae Robu ar trebui să se retragă o perioadă atât din funcția de președinte al PNL Timiș, cât și din cea de candidat la Primăria Timișoara, scrie pressalert.ro. Asta în condițiile în care premierul Ludovic Orban, liderul PNL, a făcut același lucru în urmă cu câțiva ani, când a fost inculpat.

Citeşte şi Primarul Timişoarei a fost trimis în judecată de DNA. Nicolae Robu nu este singurul inculpat. UPDATE: reacţia edilului PNL

„Anunțul DNA din 30 decembrie privind trimiterea în judecată a unor angajați ai Primăriei Timișoara pe teme de interes public, precum patrimoniul orașului și abuzul de putere, reconfirmă justețea deciziei mele de a părăsi PNL. Fac această afirmație gândindu-mă și la derapajele PNL Timiș de susținere a unor membri care nu au ce căuta în instituțiile publice și asimilatele acestora, unii dintre aceștia având inclusiv probleme cu legea. Nu mă antepronunț în acest caz aflat în instanță, dar Nicolae Robu are datoria morală de a se retrage o perioadă din viața cetății. Accentuez această conduită având în vedere criteriile de integritate ale PNL, dar mai ales exemplul dat de către actualul premier Ludovic Orban în anul 2016. Fiind inculpat, acesta se retrăgea din cursa pentru primăria capitalei și ulterior pentru alegerile parlamentare”, a afirmat Marian Vasile. Fostul liberal a mai precizat că Nicolae Robu ar trebui să aibă „bărbăția politică”, la fel ca Ludovic Orban, și să facă un pas în spate până în momentul în care va fi declarat nevinovat. „La fel cum Ludovic Orban a avut bărbăția politică de a lua o astfel de decizie acum trei ani, Nicolae Robu este dator partidului istoric din care face parte, dar și comunității locale, să se retragă atât din poziția de președinte al PNL Timiș, cât și din cea de candidat la cea mai onorabilă poziție publică din Timișoara. Ca atare, Nicolae Robu ar trebui să facă pasul înapoi și să revină doar atunci când justiția îi va declara nevinovăția. Așa ar proceda orice om politic de bună credință”, a mai adăugat Marian Vasile.