Fostul manager al lui Michael Schumacher îi somează familia să nu mai ascundă adevărul despre starea de sănătate a pilotului de Formula 1: „Am auzit doar minciuni”

Decembrie 2013 avea să fie o lună fatală pentru Michael Schumacher. Un accident cumplit pe pârtia de schi l-a adus pe pilotului de Formula 1 în pragul morţii.

20 iul. 2022, 18:00

De atunci, informaţiile despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher au fost extrem de puţin şi, uneori, contradictorii. La nouă ani de la nefericitul accident, Willi Weber (80 de ani), fostul manager al pilotului, insistă să afle un răspuns. Weber susține că familia lui Schumi nu i-a permis să-l viziteze pe acesta, deși îl considera fiul lui. Acesta suspectează faptul că a fost ţinut la distanţă de Schumacher pentru că familia are de ascuns lucruri importante despre starea de sănătate a campionului.

Fostul manager al lui Michael Schumacher îi cere familiei campionului să nu mai ascundă adevărul despre starea acestuia

A fost o durere mare pentru mine. Am încercat de sute de ori să o contactez pe Corinna (n.r. soția lui Michael Schumacher) și ea nu mi-a răspuns. L-am sunat pe Jean Todt să-l întreb dacă ar trebui să merg la spital și mi-a spus să aștept, e prea devreme. Am sunat a doua zi și nu mi-a răspuns nimeni. Nu mă așteptam la un astfel de comportament și încă sunt supărat din cauza asta. M-au ținut departe, spunându-mi că e prea devreme, ei bine, acum e prea târziu. Au trecut nouă ani. Poate ar trebui să spună adevărul.

Citeste si Şoc în sport, a murit după un accident asemănător cu al lui Schumacher. Casca de protecţie i-ar fi salvat viaţa

Am putut să înțeleg situația inițial, deoarece am făcut întotdeauna tot ce am putut pentru ca Michael să-și protejeze viața privată. Dar de atunci am auzit doar minciuni de la ei. La ani de zile de la accident, mi-am spus să am grijă doar de familie, deoarece nu puteam schimba lucrurile. El a fost ca un fiu pentru mine. Chiar și astăzi mă doare să vorbesc despre asta„, a spus Weber, citat de Marca.

Reamintim că, pe 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. A ajuns la un spital din Grenoble cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. Pe 18 iunie 2014, a fost transferat la un spital de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

Citeste si Moment dramatic din viaţa lui Michael Schumacher, dezvăluit în documentarul Netflix. „Inima s-a oprit complet!”