Şoc în sport, a murit după un accident asemănător cu al lui Schumacher. Casca de protecţie i-ar fi salvat viaţa

Marko Grilc, unul dintre cei mai mari snowboarderi din lume, a murit în Austria. Sportivul avea 38 de ani

25 nov. 2021, 11:38
Şoc în sport, a murit după un accident asemănător cu al lui Schumacher. Casca de protecţie i-ar fi salvat viaţa

Marko Grilc, unul dintre cei mai buni snowboarderi sloveni, a murit într-un accident de snowboard în stațiunea de schi austriacă Sölden.

Presa a relatat că acesta făcea parte dintr-o echipă de filmare care inspecta un loc pentru filmări, dar a căzut și s-a lovit la cap de o stâncă acoperită de zăpadă într-o zonă închisă a stațiunii, potrivit Total Slovenia News.

Snowboarderul a alunecat în timp ce cobora o pantă în zăpadă adâncă. Acesta făcea o serie de trickuri pentru echipa de filmare care urma să facă un video despre talentul său. Sportivul a suferit un traumatism fatal la cap, conform agenției de presă austriece APA.

De la „corona party”, direct la morgă. Un antivaccinist care credea că se imunizează după ce se infectează cu Covid 19 a murit răpus de virus
Autoritățile din Australia au raportat marți doar că un snowboarder sloven a fost ucis în apropiere de Sölden, portalul web 24ur al televiziunii comerciale slovene POP TV a spus că este vorba despre Grilc.

Marko Grilc își dăduse jos casca de protecție pentru filmare, accesoriu care l-ar fi putut salva. Acesta făcea un trick dificil și nu a putut să vadă stânca acoperită de zăpadă, locul unde și-a pierdut echilibrul și s-a lovit la cap.

Insotitorii l-au resuscitat, dar fără rezultat. Medicii au ajuns de urgență la fața locului, dar le-a mai rămas doar să constate decesul.

Snowboarderul se afla în turneu în Sölden pentru a căuta cel mai bun teren pentru noile filmări, dar și cele mai spectaculoase kickere pentru sărituri. Grilc era legenda snowboardului, fiind imaginea companiei Burton, cea mai mare firmă de sporturi extreme din lume. Acesta a ajuns pe patru podiumuri în Cupa Mondială, iar marea victorie a fost la Londra, în 2010. În ultimii ani, el a filmat o mulțime videoclipuri de snowboarding prin care promova sportul pe rețelele de socializare.

A murit Ecaterina Ani Jager! Avea Covid-19 şi nu era vaccinată! Fosta gimnastă a fost desemnată „Femeia Anului 2006”
Compania Burton a postat pe Internet un mesaj emoționant în memoria sportivului, ba chiar au mărturisit că soția sa, fiind gravidă cu al treilea copil, trece prin momente grele.

“Grilo a fost un snowboarder de carieră într-o ligă aparte. Prin titlurile sale mondiale, piesele video de neuitat și dragostea profundă pentru acest sport, a adus contribuții remarcabile la lumea snowboarding-ului, care sunt recunoscute și astăzi.

Îndrumarea copiilor săi, următoarea generație de rideri, în lumea snowboarding-ului a fost cea mai recentă pasiune a sa. Îți mulțumim Grilo pentru că ți-ai răspândit dragostea pentru snowboarding și pentru viață alături de familia ta și de întreaga comunitate de snowboarding.

Inimile și gândurile noastre sunt alături de logodnica sa Nina și de copiii lor, de familia sa și de prietenii săi din întreaga lume.“, au transmis reprezentanții Burton.

Nu este primul accident pe care campionul l-a avut. În anul 2016, a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Schladming după ce s-a lovit grav la spate. Grilc declarase că „făcea snowboarding cu îngeri”.