Fostul ministru al Apărării, Mircea Paşcu, cercetat de DNA

Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, este cercetat de DNA în cazul unor afaceri cu motorină pentru armată, informează România TV. Dosarul lui Paşcu a fost disjuns dintr-un alt dosar.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 11:12
Fostul ministru al Apărării, Mircea Paşcu, cercetat de DNA

Ioan Mircea Paşcu a deţinut funcţia de ministru al Apărării în perioada 2000-2004 în care Adrian Năstase a ocupat fotoliul de prim-ministru. În prezent, Paşcu este europarlamentar din partea PSD.

Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, apare într-un dosar intrumentat de procurori pentru că ar fi făcut afaceri ilegale cu Ioan Ciocan, ajutându-l să câştige mai multe licitaţii la MApN. Acesta din urmă este ginerele deputatului Gheorghe Ciocan. Dosarul este disjuns din cel în care fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Numele lui Gheorghe Ciocan apare în declaraţia de avere a fostului ministru al Apărării, ca fiind coproprietar la un teren pe care cei doi urmau să ridice o casă de vacanţă. Dar asta nu este tot. Ioan Mircea Paşcu l-ar fi ajutat pe ginerele prietenului său să obţină mai multe contracte avantajoase cu statul. Practic, spun surse judiciare, Ioan Ciocan obţinea preferenţial contracte de la Ministerul Apărării pentru livrare de motorină şi alte produse. Afacerea era intermediată de nimeni altul decât Mircea Paşcu, prin relaţiile pe care le avea la minister. Din profitul obţinut de Ciocan în urma acestor contracte, un procent ajungea la Paşcu.

Nu a fost singura dată când Ioan Ciocan a obţinut astfel de favoruri. Omul de afaceri este cercetat de DNA pentru că a executat lucrări de amenajare la un apartament din Capitală, pentru cuscra fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely. În schimb, Ciocan a obţinut contracte de peste 10 milioane de euro cu Apele Române.