Fostul ministru de interne al lui Hosni Mubarak a fost ACHITAT într-un proces de corupţie

Fostul ministru de interne egiptean Habib el-Adly, principalul artizan al represiunii în timpul preşedintelui Hosni Mubarak, a fost achitat joi în Egipt de acuzaţiile de corupţie pentru care a fost condamnat în 2011 la 12 ani de închisoare, însă rămâne în continuare în arest pentru alte capete de acuzare.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 15:45
Fostul ministru de interne al lui Hosni Mubarak a fost ACHITAT într-un proces de corupţie

Un tribunal din Cairo l-a achitat Habib el-Adly după ce Curtea de Casaţie a ordonat un nou proces în 2012. Adly rămâne însă în închisoare, fiind condamnat definitiv în februarie la trei ani de închisoare pentru un alt caz de corupţie şi totodată judecat într-un alt proces în apel, alături de Mubarak, pentru uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei din 2011, proces în care cei doi au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare pe viaţă.

Habib el-Adly a compărut pentru spălare de bani şi îmbogăţire ilicită, pentru care un tribunal l-a condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare, la 5 mai 2011. În 2012, Curtea de Casaţie a dispus un nou proces. Noua hotărâre judecătorească a fost anunţată joi, însă sunt aşteptate în continuare motivaţiile deciziei.

Principalul artizan al represiunii în timpul regimului Mubarak, Habib el-Adly a fost de asemenea condamnat în februarie la trei ani de închisoare pentru abuz de putere pentru că a forţat tineri recruţi ai forţelor de poliţie să lucreze gratuit pe proprietatea sa pe când era ministru de interne.