Fostul ministru Florin Jianu se întoarce în antreprenoriat şi îşi face firmă: Pregătesc un proiect educaţional

Florin Jianu, care a demisionat din funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, din cauza aprobării OUG de modificare a codurilor penale, se întoarce în antreprenoriat. Jianu a declarat vineri pentru News.ro că îşi face un start-up prin care să dezvolte ”proiecte educaţionale”.

10 feb. 2017, 12:37
Fostul ministru Florin Jianu se întoarce în antreprenoriat şi îşi face firmă: Pregătesc un proiect educaţional

”Mă întorc în antreprenoriat. O să îmi deschid o firmă în curând, un start-up. Pregătesc un proiect educaţional”, a declarat Florin Jianu.

De alfel, fostul ministru va participa marţi, 14 februarie, la un eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), al cărui preşedinte a fost înainte a fi numit ministru în Guvernul Grindeanu.

La eveniment, Jianu îşi va prezenta raportul de activitate în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Florin Jianu a anunţat pe Facebook, în 2 februarie, că demisionează din Guvern. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”, a scris atunci ministrul, adăugând: „România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, şi-a început ministrul postarea.

El a precizat că decizia sa a fost luată încă din seara şedinţei de guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, dar că a amânat anunţul sperând că cei care au greşit îşi vor repara eroarea.

Florin Jianu a făcut parte şi din Guvernul Ponta, ocupând poziţia de ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie-decembrie 2014, iar din aprilie anul trecut şi până în ianuarie anul acesta a fost preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).