Stelian Fuia, audiat la DNA: Voi aduce documente pentru a arăta că sunt nevinovat

Stelian Fuia a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că în dosarul în care este cercetat a primit de două ori neînceperea urmăririi penale şi că în continuare va aduce documente care dovedesc nevinovăţia sa, precizând că imobilele din patrimoniul Staţiunii Fundulea nu au ajuns la familia lui.

21 ian. 2014, 07:26
Stelian Fuia, audiat la DNA: Voi aduce documente pentru a arăta că sunt nevinovat

„Acesta este un dosar în care eu am luat de două ori NUP. În continuare voi aduce toate documentele legale necesare pentru dovedirea nevinovăţiei”, a spus fostul ministru al Agricuturii Stelian Fuia, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale anticorupţie (DNA), potrivit Mediafax.

Întrebat cum comentează faptul că imobile din patrimoniul Staţiunii de Cercetare Fundulea au ajuns la membri ai familie sale, Fuia a răspuns: „Afirmaţia este eronată, pentru că imobilele nu au ajuns la familia mea”.

Fuia nu a dorit să facă alte comentarii şi a precizat că miercuri va da o declaraţie „în Comisie”.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a fost audiat la DNA, în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu, în legătură cu vânzarea unor imobile aparţinând Staţiunii de Cercetare Fundulea, prin care ar fi fost favorizaţi sora şi cumnatul acestuia.

DNA a anunţat, în 8 ianuarie, că a fost începută urmărirea penală faţă de Stelian Fuia, director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea la data faptelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.