Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, condamnat definitv în România pentru corupție, s-a predat autorităților italiene la Bari

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv în România  la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție, s-a predat autorităților italiene la Bari.

04 feb. 2021, 11:45
Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, condamnat definitv în România pentru corupție, s-a predat autorităților italiene la Bari
Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, condamnat definitv în România pentru corupție, s-a predat autorităților italiene la Bari

Daniel Dragomir a fost încarcerat în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul București, au declarat pentru G4Media.ro surse din Poliție.

„În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.

Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, a anunţat Poliţia Română.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir era dat în urmărire în statele europene, după ce un mandat european de arestare a fost emis de instanţă pe numele său, la solicitarea Poliţiei.

Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Fostul ofițer SRI a plecat din România cu doar o zi înainte de pronunțarea instanței. Dragomir a putut ieși din ţară deoarece nu avea nicio restricţie de mişcare aplicată în cazul acestuia.

Mai mult, Daniel Dragomir a profitat de decizia Ungariei de a renunța la obligativitatea carantinei pentru români în cazul trecerii graniței. El a ieşit din ţară cu maşina, prin judeţul Arad.

Daniel Dragomir a fost acuzat de DNA că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi ar fi primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.

După ce DNA l-a inculpat, Dragomir a început o campanie asiduă împotriva justiției, fiind unul dintre protagoniștii audierilor din Comisia SRI din Parlament în care PSD a încercat să dovedească presupusele abuzuri din Justiție. Daniel Dragomir a participat la zeci de emisiuni ale unor televiziuni apropiate de PSD și de mari condamnați de corupție în care a denunțat așa-zisele abuzuri împotriva sa.

Mai mult, Dragomir a fondat și un partid care a militat pentru Roexit – ieșirea României din UE.

Și soția lui Dragomir a fost condamnată definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Celor doi le-a fost confiscată suma de 1.015.176 lei, potrivit deciziei judecătorilor.