Fostul patron al Red Bull le-a acordat angajaţilor bonusuri de mii de euro înainte să moară de cancer

Înainte de a muri luna trecută, în urma unei lupte îndelungate cu cancerul, miliardarul Dietrich Mateschitz, cel mai bogat om din Austria, fondator al companiei Red Bull, a dat instrucțiuni clare ca toți angajații săi din țară să primească o primă consistentă.

08 nov. 2022, 11:30
Fostul patron al Red Bull le-a acordat angajaţilor bonusuri de mii de euro înainte să moară de cancer

Astfel, pe lângă salariile aferente lunii octombrie, mii de angajați ai Red Bull au primit câte un bonus de 3.000 de euro, în loc de „un ultimul mulțumesc” al miliardarului despre care se spune că a manifestat întotdeauna un respect profund pentru angajații lui, potrivit Heute.at.

Miliardarul a spus întotdeauna că datorează succesul și efortului angajaților, pe care i-a plătit întotdeauna foarte bine și le-a acordat mai multe facilități.

Astfel, toți angajații care lucrează direct pentru Red Bull GmbH au mașină de serviciu, angajații care se mută în Austria primesc o subvenție pentru chirie, zborurile pe distanțe lungi în scop de serviciu sunt făcute la clasa business, iar mesele zilnice ale lucrătorilor sunt asigurate de furnizori de top, potrivit presei austriece.

Mateschitz s-a asigurat că toți cei peste 2.000 de angajați din Austria de la Red Bull, dar și de la celelalte companii ale sale, au primit bonusul de 3.000 de euro.

Citeşte şi: Donald Trump ar putea să-şi anunţe săptămâna viitoare candidatura la alegerile prezidenţiale din SUA

Averea lui Dietrich Mateschitz a fost estimată în 2022 de revista „Forbes” la 27,4 miliarde de euro, ceea ce-l făcea cel mai bogat om din Austria.

Născut la 20 mai 1944, cu rădăcini croate, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.

Însă antreprenorul a pariat pe sponsorizarea evenimentelor sportive pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, ceea ce într-adevăr i-a oferit o expunere mediatică de neegalat. În 30 de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal, dar miliardarul a rămas o figură destul de retrasă, având o personalitate mai degrabă timidă.

Citește şi: Elon Musk încurajează americanii să voteze Partidul Republican. Se prefigurează o înfrângere dureroasă pentru oamenii lui Joe Biden