Fostul președinte al Ucrainei, mesaj către armata lui Zelenski: „Așa se poate negocia cu călăul Putin!”

Fostul președinte ucrainean Petro Poroşenko, consideră că Forțele Armate ale Ucrainei pot fi cei mai buni "diplomați și negociatori" cu liderul rus, Vladimir Putin.

09 nov. 2022, 16:41
Fostul președinte al Ucrainei, mesaj către armata lui Zelenski: „Așa se poate negocia cu călăul Putin!”

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a făcut o vizită de lucru în regiunea sudică Mikolaiv, unde a transmis un mesaj de încurajare către Forțele Armate ale Ucrainei,  care continuă să apere tertitoriile ocupate de armata lui Vladimir Putin.

„Trebuie să depunem eforturi diplomatice puternice. Iar cel mai bun diplomat, cel mai eficient, cu experiență, sunt Forțele Armate ale Ucrainei. Acestea vor conduce negocierile în așa fel încât acest călău, acest neom, acest criminal să nu aibă unde să se ascundă. Iar eu, ca fost ministru de externe, ca fost președinte al Ucrainei, trebuie să afirm: ucrainenii se bazează ferm pe ‘eforturile diplomatice’ ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat  Petro Poroșenko, fostul președinte ucrainean.

Citiți și: Atac devastator cu drone a lui Putin în Ucraina. Imagini apocaliptice după bombardamente

Între timp, Rusia continuă atacurile cu drone în Ucraina. Un incediu de proporții a izbucnit miercuri în orașul ucrainean Dnipro, în urma unui atac cu drone lansat de ruși, care au aruncat în aer și o cale de acces vitală pentru Zelenski. Este vorba despre podul situat pe malul drept al Niprului, lângă oraşul Herson, aflat sub controlul trupelor ruse.

Mai multe persoane sunt rănite în timpul incendiului din orașul Dnipro, potrivit CNN. Informația a fost confirmată de către un purtător de cuvânt al administrației regionale din Odesa.

„Forțele noastre de apărare au doborât cinci dintre ele [drone], dar restul au reușit să treacă, lovind o companie de logistică. Lovitura inamicului a dus la izbucnirea unui incendiu de peste 3.000 de metri pătrați”, a scris purtătorul de cuvânt Serhiy Bratchuk pe Telegram.

În schimb, armata ucraineană nu se lasă mai prejos și a distrus două depozite de muniţii ruseşti în sudul Ucrainei.

Totodată, Volodomir Zelenski a anunțat că aproximativ 4 milioane de persoane au rămas fără curent electric în 14 regiuni, inclusiv în capitala Kiev.

În ultima perioadă, infrastructura energetică a Ucrainei a fost vizată de atacurile rusești cu rachete și drone.

Citiți și: Război în Ucraina: Rusia a aruncat în aer un pod strategic din Herson