Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, transportat pe targă la tribunal

Publicat: Miercuri, 28 Decembrie 2011 11:49 // Actualizat: Miercuri, 28 Decembrie 2011 15:33 // Sursa: Mediafax

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a sosit miercuri dimineaţă la tribunal, la bordul unei ambulanţe, pentru o nouă audiere în procesul său de la Cairo, prima după trei luni.

Foto: BBC/AP

Fostul preşedinte în vârstă de 83 de ani, care are probleme de sănătate, a fost pus pe o targă la coborârea din ambulanţă, pentru a fi transportat în sala de tribunal, aşa cum s-a întâmplat şi la audierile precedente, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Procesul fostului preşedinte, care a demisionat la 11 februarie la presiunile unei revolte populare, a început la 3 august. Mubarak se află în arest preventiv la un spital militar de la periferia capitalei egiptene.

Preşedintele înlăturat de la putere este judecat pentru presupusa sa implicare în ordinele de a se deschide focul asupra mulţimii în timpul evenimentelor de la începutul anului, care s-au soldat oficial cu aproximativ 850 de morţi. El riscă pedeapsa cu moartea dacă va fi găsit vinovat.

Fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi şase dintre consilierii săi sunt de asemenea judecaţi alături de Mubarak, pentru aceste acuzaţii.

În plus, Mubarak mai este inculpat şi pentru corupţie, iar aceste acuzaţii îi vizează şi pe fiii săi Alaa şi Gamal, care sunt judecaţi în acelaşi timp cu el.

Ultimele audieri în acest proces au avut loc în septembrie. Procedura a fost ulterior suspendată din cauza unei cereri de recuzare a preşedintelui Curţii, judecătorul Ahmed Refaat, considerat subiectiv de avocaţii părţilor civile. Magistratul a fost însă menţinut, permiţând reluarea procesului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Egipt Hosni Mubarak Hosni Mubarak tribunal Primăvara arabă proteste Egipt
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H