Fostul preşedinte Pervez Musharraf scapă de pedeapsa capitală

Justiţia din Pakistan a anulat condamnarea la moarte a fostului preşedinte pakistanez Pervez Musharraf. Judecătorii pakistanezi au declarat că procesul interntat fostului preşedinte este neconstituţional.

13 ian. 2020, 14:40
Fostul preşedinte Pervez Musharraf scapă de pedeapsa capitală

Justiția din Pakistan a anulat condamnarea la moarte în cazul fostului președinte Pervez Musharraf, declarând procesul ca fiind neconstituțional, scrie BBC.

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat la moarte, în luna decembrie 2019, în absenţă de către un tribunal din Islamabad, fiind acuzat de înaltă trădare și încălcarea Constituției, a relatat cotidianul Le Figaro.

„Depunerea reclamaţiei, constituirea tribunalului, selectarea echipei de acuzare sunt ilegale, întreaga judecată a fost anulată”, a declarat pentru France Presse procurorul Ishtiaq Khan, care a reprezentat guvernul pakistanez în faţa Înaltei Curţi din Lahore, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat la moarte

Cu toate acestea, Parchetul poate să-l pună din nou sub acuzare pe Musharraf într-o serie de afaceri ilegale.

Fostul şef de stat, care trăieşte în exil în Dubai, l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif printr-o lovitură de stat militară sângeroasă.  A jucat însă un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.