Fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea, audiat în dosarul lui Cristian Popescu Piedone

Încă un primar al Sectorului 5 a ajuns vineri la DNA pentru a da declaraţii în noul dosar în care este vizat Cristian Popescu Piedone. Este vorba despre fostul edil al Sectorului 5 Daniel Florea.

29 apr. 2022, 12:51
Fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea, audiat în dosarul lui Cristian Popescu Piedone

Fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea a ajuns vineri dimineaţă la DNA. PSD-istul Daniel Florea le-a spus jurnaliştilor că a fost citat de procurorii DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care este vizat actualul primar al Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone.

Vă reamintim că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost săltat vineri dimineaţă de procurorii anticorupţie pe Aeroportul Otopeni şi dus la audieri la sediul DNA. Edilul a fost filat de mai mult timp și ridicat de procurorii anticorupție chiar în momentul în care intenționa să plece din țară cu familia.

Citeşte şi: Piedone a fost aproape să se sinucidă după tragedia de la Colectiv. „Aș fi vrut să îmi pun capăt chinului” VIDEO

Potrivit unor surse, procurorii DNA fac cercetări într-un dosar de abuz în serviciu în legătură cu un contract pentru salubrizare. Deocamdată nu se ştie clar ce acuzaţii îi aduc procurorii DNA lui Piedone. Se ştie doar că edilul are calitatea de inculpat în noul dosar.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone, audiat la DNA într-un nou dosar. A fost săltat de pe aeroportul Otopeni

Cristian Popescu Piedone mai are şi alte probleme legale. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să pronunţe în data de 3 mai sentinţa definitivă în dosarul Colectiv, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane. Procesul s-a terminat în luna decembrie, iar judecătorii au amânat de mai multe ori pronunţarea sentinţei.