Fostul procuror Emilian Eva, demis din funcţia de manager de spital la două zile de la numire

Fostul procuror ieşean Emilian Eva, condamnat în primă instanţă pentru corupţie, a fost demis, vineri, din funcţia de director al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, transmite medikatv.ro. Destituirea are loc la doar două zile după ce Eva a fost numit, prin ordin al ministrului Sănătăţii, la conducerea unităţii medicale.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 14:47
Fostul procuror Emilian Eva, demis din funcţia de manager de spital la două zile de la numire

Emilian Eva a fost numit, pe 18 martie, în funcţia de director la Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca din judeţul Buzău, au precizat reprezentanţii unităţii medicale pentru Ştiripesurse.

Emilian Eva este procurorul care a instrumentat dosarul privatizării ICA în care omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Tot Eva este cel care a instrumentat dosarul în care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, pentru atribuirea ilegală a unor contracte finanţate din bani europeni. Astărăstoae a fost achitat în acest dosar, cunoscut sub numele ”Licitație la UMF Iași”.

În octombrie 2017, fostul procuror Emilian Eva a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, dar şi la plata unei amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru fals în declaraţii.

În momentul în care a fost trimis în judecată de DNA, Eva a fost suspendat de CSM din funcția de procuror.

Citeşte şi: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 308 cazuri de infectare cu COVID-19 înregistrate până vineri. 31 de persoane s-au vindecat