Fostul procuror Mircea Negulescu, zis "Portocală", ar putea scăpa de arest. "Ionuţ Matei îl va elibera mâine"

Publicat: Luni, 10 August 2020 14:58 // Actualizat: Luni, 10 August 2020 14:58 // Sursa: romaniatv.net

Jurnalista Floriana Jucan susţine că fostul procuror DNA Ploieşti, Mircea Negulescu, poreclit "Portocală", ar urma să fie pus în libertate, la nicio lună de la plasarea în arest preventiv. Negulescu a fost reţinut de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul Tony Blair. "Portocală" este acuzat de grup infracțional organizat, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și fals pentru fabricarea dosarului Tony Blair, în care erau vizați Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Vlad Cosma.

Mircea Negulescu urmează să fie eliberat, după cum susţine Floriana Jucan, pe pagina sa de Facebook.

"Mircea Negulescu să fii, la Ionut Matei să cazi!", a scris Floriana Jucan în dreptul fotografiei cu mesajul "Ultima noapte de arest pentru Portocală, Ionuţ Matei îl va elibera mâine".

Lui Mircea Negulescu i-au fost aduse mai multe acuzații.

  • cercetare abuzivă prev. de art. 280 alin. 1 și 2 Cod penal (6 infracțiuni),
  • represiune nedreaptă prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni),
  • instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal,
  • influențarea declarațiilor prev. de art. 272 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal,
  • inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,
  • inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,
  • fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal (12 infracțiuni) în cond. art. 38 alin. 1 Cod penal,
  • abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni) și
  • constituirea unui grup infracțional organizat prev. de art. 367 alin. 1 și 3 Cod penal.

Mircea Negulescu, procurorul "Portocală", arestat pentru 30 de zile în dosarul "Tony Blair"

Pe 23 iulie, procurorul Mircea Negulescu, supranumit "Portocală", a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de cercetare abuzivă.

Potrivit SIIJ, procurorul Mircea Negulescu, zis și "Portocală”, ar fi "ticluit" întregul material probator, administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA Ploiești.

"În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, a a transmis SIIJ printr-un comunicat de presă, după reținerea lui Marian Negulescu.

"Totodată, ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate. El ar fi determinat trei persoane să formuleze, prin constrângere, „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători. Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate", se arată în comunicatul SIIJ.

Victor Ponta reacţionează după arestarea fostului procuror "Portocală". "Acest individ s-a răzbunat pe familia mea"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Floriana Jucan mircea negulescu portocala procuror
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H