Fostul secretar de stat Valentin Preda dezvăluie cum binomul influenţează justiţia VIDEO

Fostul secretar de stat de la Transporturi, Valentin Preda, inculpat de DNA pentru că dorea sa-i transmită presedintelui PSD Liviu Dragnea informatii secrete din dosarele DNA, acuza presiunile asupra judecatorilor în timpul pronuntarii.

08 mai 2017, 17:29

Preda Valentin acuza ca la finalul lunii trecute, fix in ziua stabilita pentru pronuntarea sentintei in dosarul penal in care este cercetat, a fost difuzat in mass-media, un material jurnalistic” in privinta caruia exista suspiciuni ca are scopul de a influenta hotararea instantei. Mai mult Preda crede că reprezintă un demers efectuat probabil la solicitarea Parchetului, arată România TV.

„Ceea ce atrage atentia in mod special la acest material este caracterul detaliat al informatiilor prezentate, urmarindu-se probabil prin acest demers obtinerea unei condamnari intr-un dosar penal in care probele releva, dincolo de orice dubiu, lipsa de fundament a acuzatiilor pentru care am fost trimis in judecata. Pe scurt, au fost reiterate urmatoarele acuzatii nedovedite :

1. S-a afirmat ca subsemnatul urma sa fiu prins in flagrant in luna februarie 2013, fiind banuit ca voi primi suma de 200.000 de euro pentru a aranja o licitatie la CNADNR;

2. Presupusa intalnire, in cadrul careia urma sa primesc suma de bani, nu a mai avut loc deoarece as fi fost avertizat in prealabil de Manolachi Dan Emil, ofiter de politie judiciara in cadrul DNA;

3. S-a afirmat ca subsemnatul ii transmiteam lui Liviu Dragnea informatii primite de la Manolachi cu privire la dosarul penal care il viza pe Liviu Dragnea, afirmĂ Preda, conform luju.

Preda sustine că documentul, desi este o nota a SRI care vizeaza mai multe firme, nu face nicio referire la Liviu Dragnea sau la vreun partid.

Documentul SRI