Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a plecat din ţară. Judecătorii i-au acceptat cererea

Sorin Blejnar, fostul șef de la ANAF, a cerut magistraților permisiune să plece din țară în Republica Moldova, la Chișinău, pentru câteva zile, iar instanța a acceptat.

RomaniaTV.net
12 mart. 2019, 10:19
Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a plecat din ţară. Judecătorii i-au acceptat cererea

Blejnar a plecat marţi și este obligat să revină pe data de 15 martie, transmite România TV.

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar poate părăsi țara în intervalul 12-15 martie. Luni, acesta a solicitat Curții de Apel să plece în Republica Moldova.    

„Admite cererea formulată de inculpatul Blejnar Sorin privind încuviințarea părăsirii temporare a teritoriului României. Încuviințează inculpatului Blejnar Sorin părăsirea teritoriului României în perioada 12.03.2019-15.03.2019 , pentru a se deplasa în Republica Moldova,orașul Chișinău. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 11 martie 2019. Pe fond: amână pronunţarea asupra cererii de probe formulată de apelantul-intimat-inculpat Blejnar Sorin”, informează Curtea de Apel.

Sorin Blejnar a a depus mai multe cereri pentru a îi fi ridicat controlul judiciar, dar și pentru a i se permite să părăsească țara. În ultima cerere depusă, Bejnar solicită să îi fie permis să părăsească țara pentru trei zile. Primele două cereri mai sus-menționate i-au fost respinse, fiindu-i aprobată doar cererea de părăsire temporară.

În octombrie 2018, Tribunalul București a hotărât condamnarea în primă instanță a fostului șef de la ANAF, Sorin Blejnar. Magistrații au decis și confiscarea sumei de peste 12 milioane de lei din averea sa.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

„Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip ‘fantomă’ controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, arată DNA.