Fostul şef al Metrorex: „Um om se poate adăposti în spaţiul de sub peron” VIDEO

Fostul șef al Metrorex a vorbit despre crima de la Dristor 1. Gheorghe Udriște a declarat că sistemele din afară nu funcționează în România, referindu-se la asigurarea securității celor care trăiesc cu metroul.

RomaniaTV.net
13 dec. 2017, 20:45
Fostul şef al Metrorex: „Um om se poate adăposti în spaţiul de sub peron” VIDEO

Fostul şef al Metrorex spune cum putea fi evitată tragedia de la Dristor. „Nu toate stațiile, nu toate liniile, sunt zeci și sute de kilometri… sunt stații îm care există asemenea instalații ca în Occident.

Trenurile la metroul din București funcționează în regim automat. Viteza se reglează în automat, și la intrarea în stație și la ieșire. Sigur că poți să introduci niște interdicții. Oamenii așteaptă, intervalul de succedare contează.

Fie că trenul a fost aproape, sub buza peronului există un spațiu de dimensiuni apreciabile încât un om să se îndepărteze. In cazul in care metroul se apropie pastreaza-ti cumpatul, intinde-te intre sine si acopera-ti capul cu mainile. Distanta dintre partea de jos a metroului si sine este aproape de jumatate de metru.

Se putea, nu ascunde, dar feri de tren, apropiindu-se de peretele de sub peron. Trenul se apropia cu lumina… toți trebuie să ne gândim. În funcție de problemele din stațiile respective se pot accesa imagini, se pot vedea imagini.

În Europa, dacă luăm Sofia, Budapesta, Praga nu există asemenea uși. Probabil că în clipa în care s-au intamplat evenimentele in monitorul respectiv nu erau monitorizate de cineva. Sunt monitorizate non stop, dar nu vizualizate non stop”, a declarat Gheorghe Udriște, fostul șef al Metrorex la B1 TV.

Oamenii legii încearcă să afle motivele care au împins-o pe femeie să comită crima oribilă de la metrou. Femeia a fost audiată ore în șir și pe toată durata, ea a fost incoerentă, nefurnizându-le anchetatorilor nicio informație despre faptele comise.

Prima ipoteză a anchetatorilor este că femeia are probleme psihice. Ea a fost întrebată dacă a fost internată la un spital de psihiatrie, dar a negat.