Cătălin Harnagea, fost şef al SIE: Serviciul putea recruta magistraţi în 1997-2001

Publicat: Marţi, 14 Octombrie 2014 21:23 // Actualizat: Marţi, 14 Octombrie 2014 22:31 // Sursa: romaniatv.net

Fostul director al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001, Cătălin Harnagea, a declarat la Europa FM că serviciile secrete puteau recruta magistrați în acei ani.

Foto: adevarul.ro

Cătălin Harnagea susţine că nu exista un obstacol legislativ pentru SIE de a recruta magistraţi în perioada în care a fost el ministru. "Singura lege care nu ar fi permis lucrul ăsta era Statutul Magistraților - Legea 92. Iar Legea 92, între 1992 și 2004, permitea acest lucru, iar SIE nu a comis nicio infracțiune în clipa de față, astăzi. Singura persoană care o comis o infracțiune este cel care a dezvăluit, a deconspirat numele unui ofițer. Că e real, că nu e real, asta e o altă discuție," a declarat Cătălin Harnagea la Europa FM.

În aceste condiţii, cel care ar trebui să dea explicaţii în faţa organelor de justiţie ar fi preşedintele Băsescu. "Nu cred că SIE ar trebui să dea vreun răspuns, după părerea mea, la fel cum nu cred că ceea ce ar trebui să se întâmple acum este ca, în Parlament, comisia de control a SIE să se întrunească să îi ceară nu știu ce. În clipa de față, singura instituție, singura persoană care a comis o infracțiune este președintele României", a apreciat Harnagea.

Victor Ponta a fost ofiţer SIE, a declarat Traian Băsescu. "Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE", a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi "saltul lui". "A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez", a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a povestit că a avut conflicte cu serviciile secrete, care au refuzat să-i confirme acest lucru. Mai mult, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe fostul director SIE Teodor Melescanu că l-a ajutat pe Victor ponta sa isi acopere trecutul de ofiter acoperit. Teodor Melescanu ar fi cel care a propus hotararea prin care erau extinse informatiile clasificate ale SIE si asupra identitatii fostilor ofiteri acoperiti.

"Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului. După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG", a declarat Băsescu la emisiunea Jocuri de Putere.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 12:06
Răspunde | Votează email 0 email
PONTA PRESEDINTE DIN PRIMUL TUR !
Spre disperarea voastra b.a.sisti.l.o, PONTA VA FI PRESEDINTE DIN PRIMUL TUR !!!
Asa ati muncit pentru matroz la toate ultimile alegeri: locale, parlamentare, europarlamentare si ati luat-o in barba.
Pe 2 noiembrie va dam ultima lovitura:
PONTA PRESEDINTE DIN PRIMUL TUR cu peste 7,4 milioane de voturi!
14 oct 23:40
...perioada 1997-2001, Cătălin Harnagea, a declarat la Europa FM că serviciile secrete puteau recruta magistrați în acei ani. Citește mai departe…

...
14 oct 21:53
...a declarat la Europa FM că serviciile secrete puteau recruta magistrați în acei ani. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H