Fostul şef al Transelectrica, condamnat la 2 ani şi opt luni cu suspendare, după ce a folosit o diplomă de studii falsă

Fostul şef Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol a fost condamnat, luni, 17 februarie, de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat că a folosit documente false care atestau studiile necesare pentru angajarea în companie. Decizia nu este definitivă.

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 18:04
Fostul şef al Transelectrica, condamnat la 2 ani şi opt luni cu suspendare, după ce a folosit o diplomă de studii falsă

Fostul preşedinte al Transelectrica a fost trimis în judecată sub acuzaţia de uz fals în luna decembrie a anului trecut. Marius Dănuţ Caraşol a fost acuzat că a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieşea faptul că a urmat cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti, Facultatea de Ingineria Electrică, fiind ingineri diplomat, pentru angajarea sa la diferite entităţi economice.  Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la peste 460.000 de lei

Procurorii au propus instanței menținerea arestului preventiv, dar și menținerea sechestrului asigurator instituit asupra a două imobile și a unui cont bancar. Fostul şef Transelectrica a fost arestat preventiv pe 19 noiembrie.

Marius Dănuţ Caraşol şi-a trecut în CV faptul că are o diplomă de inginer diplomat, după ce a terminat în anul 2005 Facultatea de Electrotehnică, în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Citeşte şi: Marius Dănuţ Caraşol, fostul şef al Transelectrica acuzat că şi-a falsificat diploma de licenţă, arestat de procurori

Cu toate acestea, diploma acestuia este falsă, pentru că nu corespunde standardelor diplomelor emise de Ministerul Educaţiei. De asemenea, nici formatul tipizat nu corespunde, dar nici numărul care este înscris pe diplomă nu corespunde, pentru că este mai mare decât numărul de diplome emise în acel an pentru Universitatea Politehnica.

Fostul şef al Transelectrica ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani, însă nu a absolvit facultatea, potrivit Edupedu.ro.