Fostul şef de gară care a ţinut un tren NATO blocat 14 zile dezvăluie ce pensie are. Florin Pătrăchioiu este dezamăgit de lipsa de reacţie a poporului român

Florin Pătrăchioiu, șeful gării din Pielești, care a ținut blocat timp de 14 zile un tren NATO, a inspirat filmul ”California Dreamin” cu Armand Assante și Florin Vasilescu în rolurile principale.

21 dec. 2022, 15:08
Fostul şef de gară care a ţinut un tren NATO blocat 14 zile dezvăluie ce pensie are. Florin Pătrăchioiu este dezamăgit de lipsa de reacţie a poporului român

În anul 1999, în timpul războiului din fosta Iugoslavie, fostul şef al gării Pieleşti, judeţul Dolj, a blocat timp de 14 zile un tren al NATO pentru care americanii nu plătiseră taxele de transport, 20.000 de dolari și 37.100 de lei.

Întâmplarea din 1999 a inspirat filmul ”California Dreamin”, al regizorului Cristian Nemescu, premiat la festivalul de la Cannes.

La 23 de ani de la acel moment, Pătrăchioiu este pensionar și a declarat publicaţiei Fanatik că îi este tot mai greu să se descurce cu banii.

”Știți cât am eu pensie de șef de gară? 2.700 de lei, mai puțin decât un acar”, a povestit, dezamăgit, Florin Pătrăchiou.

Fostul șef de gară spune că a încercat să afle de ce pensia lui este mai mică decât a altor șefi de gară și a fost chiar în audiență la Daniel Barbu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (fost șef al Casei de Pensii Dolj).

”Prima dată mi-a dat dreptate, mi-a spus că, da, pensia mea ar trebui să fie mai mare și că probabil că este calculată greșit.

Și a chemat-o pe doamna care se ocupa de calcularea pensiilor, a țipat la ea și femeia s-a pierdut puțin cu firea. După aia, doamna aceea i-a șoptit ceva la ureche. Nu știu ce i-o fi spus, dar din momentul ăla domnul Baciu s-a schimbat la 180 de grade. Brusc, nu mai avea ce să facă. Până la urmă mi-au mărit cu 100 de lei, să nu zic că am venit degeaba până la Craiova”, a mai povestit Pătrăchioiu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Povestea tulburătoare a lui Nea Ion, localnicul rămas să stingă lumina în Valea Şchiopului. Ultimul locuitor al satului buzoian trăieşte ca un pustnic de 14 ani: „Mai greu de-atât n-are cum. Au trecut anii, a trecut viaţa”

Considerat un erou în Serbia, stat care l-a și decorat în 2018, spune că nu are speranțe că după indexarea pensiilor, programată pentru 1 ianuarie, va trăi mai bine decât azi. El spune că pensionarii nu vor putea face față scumpirilor care sunt din ce în ce mai mari, cu doar câteva sute de lei în plus.

”Eu degeaba vorbesc cu oamenii. M-am întâlnit cu cineva prin sat și l-am întrebat ce pensie are. Mi-a spus că 1.000 de lei, dar că așteaptă mărirea. Eu l-am întrebat dacă știe cât o să primească el în plus și cât o să primească unul cu o pensie specială.

Și i-am zis să calculeze cât crește pensia și cât cresc prețurile. Mi-a zis că nu-l interesează, doar să-i mai dea ceva în plus. Uite cum ne-au îndobitocit ăștia”, mai spune Florin Pătrăchioiu.

Omul care i-a înfruntat pe Traian Băsescu și pe Emil Constantinescu, se declară decepționat de actuala clasă politică și crede că singura soluție care le-a rămas românilor este să iasă din nou în stradă.

”Politicienii de azi nu mai au nicio frică. De la revoluție încoace, clasa politică a fost tot mai coruptă, dar parcă acum nu pic de rușine.

Nu vedeți ce nepăsare există în problema asta cu Austria. Domnul Iohannis și domnul Aurescu au spus să-i lăsăm în pace, că ei știu să negocieze, să nu ne mai gândim la boicot.

Ce să-i lăsăm pe ei să negocieze? Să-i mângâiem pe austrieci pe creștet, să nu-i supărăm? Păi ei ar trebui să facă acum publice contractele alea de privatizare, să vedem și noi dacă străinii s-au ținut de cuvânt când au venit la noi și au luat rafinării, bănci, păduri. Să vedem dacă au făcut ceea ce s-au angajat prin contract.

Austriecii ăștia se plâng că ies migranți pe la graniță, dar de ce nu se plâng și când scot lemnul tăiat din România?

Nu suntem uniți, nu avem curaj. Pentru mine, singura soluție e o revoluție, dar una făcută pe bune, fără securiști și politicieni infiltrați. Dar să avem și niște oameni să-i punem în loc. Dacă acum o lăsăm mai moale, nu mai recuperăm niciodată ce am pierdut”, a mai declarat Florin Pătrăchioiu.

Citeşte şi: Politicianul din Braşov, îngenuncheat de durere după moartea fiului în accidentul din Sibiu: „Drum lin printre stele, Andrei! Mama, tati și Matei te vom iubi mereu”