Politicianul din Braşov, îngenuncheat de durere după moartea fiului în accidentul din Sibiu: „Drum lin printre stele, Andrei! Mama, tati și Matei te vom iubi mereu”

România deţine primul loc în Uniunea Europeană la accidentele cu victime, iar ierarhia nu pare să fie alta nici în acest an. Numai în Sibiu au fost în această lună evenimente rutiere cu 8 morţi.

21 dec. 2022, 11:29
Politicianul din Braşov, îngenuncheat de durere după moartea fiului în accidentul din Sibiu: „Drum lin printre stele, Andrei! Mama, tati și Matei te vom iubi mereu”

O depăşire periculoasă în Sibiu a curmat viaţa a doi tineri, de 19 şi 20 de ani. Nimic nu va mai fi la fel pentru familiile lor, care se pregăteau de mese festive de Sărbători, nu de pomeni înlăcrimate.  „Drum lin printre stele, Andrei! Mama, tati și Matei te vom iubi mereu. Dumnezeu să te aibă în pază și să asculte rugăciunile noastre pentru tine!”, a scris Emanuel Preda pe Facebook.

Cine sunt tinerii care au murit în accidentul teribil de lângă Sibiu. Ea era studentă la Viena, iar el era fiul unui politician PSD
Andrei Preda, tânărul decedat, avea doar 19 ani și era din Brașov. Tânărul se afla pe locul din dreapta-față al mașinii și, în urma impactului devastator, a murit pe loc. Autoturismul marca Audi era de fapt al lui, însă îl lăsase pe prietenul său să îl conducă. Părinții lui i-au transmis ultimele gânduri pe rețelele de socializare, acolo unde au și publicat o fotografie cu băiatul lor. „Drum lin printre stele, Andrei! Mama, tati și Matei (n.r. – celălalt copil din familie) te vom iubi mereu. Dumnezeu să te aibă în pază și să asculte rugăciunile noastre pentru tine!”, este mesajul tatălui, Emanuel Preda, antreprenor și politician, membru marcant al PSD Brașov.

Opt morți în accidente în decembrie la Sibiu – Polițiștii: „Pentru aceste familii, nimic nu va mai fi la fel”

Opt persoane și-au pierdut viața, în luna decembrie, în urma producerii unor accidente deosebit de grave pe drumurile din județul Sibiu. Trei dintre evenimentele rutiere s-au produs din cauza vitezei excesive, fiind soldate cu decesul a șapte persoane, iar unul din cauza unei defecțiuni tehnice a vehiculului. Polițiștii sibieni fac apel la cetățeni și, în prag de sărbători, le cer să respecte regulile de circulație, amintind astfel de tragediile de pe șosele din ultima lună.

Citeşte şi: VIDEO Accident cu multiple victime la Sibiu. Doi tineri au murit şi alţi doi au fost grav răniţi

În primele unsprezece luni ale anului, 24 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile din județul Sibiu. În luna decembrie însă, au murit opt oameni în accidente. Statisticile sunt îngrijorătoare, însă mai dureroase sunt lacrimile familiilor celor care, astăzi, nu mai sunt în viață. Alicia, Cristina, Sonja, Andrei sunt tinerii care au murit în decembrie pe șoselele din Sibiu. Pe lângă ei, mai sunt alte patru persoane adulte, care au decedat în urma accidentelor.

Patru accidente mortale în decembrie. Au murit opt oameni
O întreagă familie și-a găsit sfârșitul pe șoselele din România. Alicia, Cristina și părinții lor, Pepe și María del Carmen Rodríguez, din Insulele Canare, circulau cu o mașină închiriată dinspre Brașov spre Sibiu, iar la Hula Bradului, aceștia au fost loviți în plin de un alt autoturism, condus de un bărbat din județul Gorj, care a depășit pe linie continuă. Impactul a fost devastator – părinții au murit pe loc, Alicia, fiica cea mare, a decedat în ambulanță, iar Cristina, mezina familiei, a murit după câteva zile la spital. Accidentul înfiorător s-a produs în data de 4 decembrie.

Tragedia de la Hula Bradului – Alicia, Cristina și părinții lor din Insulele Canare au murit pe șoselele din România
Apoi, în 15 decembrie, un alt eveniment înfiorător a avut loc în județul Sibiu. Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Teleorman, a decedat, în urma unui accident rutier petrecut pe autostrada A1, Sibiu – Deva, în apropiere de localitatea Cristian. Se pare că TIR-ul la volanul căruia acesta se afla a avut o defecțiune tehnică, acesta fiind și motivul pentru care s-a produs tragicul eveniment.

Accident grav pe autostradă la Sibiu – Șofer de camion decedat
Următoarea zi, în 16 decembrie, o femeie și-a pierdut viața într-un accident la Cornățel. Două autoturisme s-au ciocnit din cauza unui șofer care, din cauza vitezei excesive, într-o curbă, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens. Femeia se afla în autoturismul condus regulamentar. Alte patru persoane au ajuns atunci în stare gravă la spital.

 

Accident cu cinci victime la Cornățel – O femeie a murit
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, în noaptea de 19 spre 20 decembrie, o altă tragedie s-a produs, de această dată în municipiul Sibiu. Un șofer de 20 de ani, care conducea cu viteză, a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un camion parcat pe prelungirea străzii Mihai Viteazu din apropiere de magazinul Dedeman. În urma impactului, un băiat din Brașov, de 19 ani, a murit pe loc, iar o fată din Sibiu, de 20 de ani, a decedat în drum spre spital. Șoferul și încă un pasager, amândoi în vârstă de 20 de ani și din Brașov, au fost duși în stare critică la spital.

Poliția, apel pe Facebook în urma accidentelor mortale din Sibiu

Poliția Sibiu face astfel un apel pe rețelele de socializare, implorându-i pe sibieni să respecte regulile de circulație pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

„Urmează o postare lungă, dar la fel de lungă este și durerea celor care au pierdut pe cineva drag într-un accident rutier. Așa că… citiți cu răbdare.

Accident la Sibiu, accident la Cornățel, accident la Cristian, accident la Bradu… Nu puteți înțelege, deși ne-am dori să faceți asta, cât este de greu să-ți adresezi nenumărate întrebări, cele mai multe retorice (de ce să meargă cu viteza asta?, de ce să depășească?, de ce să consume alcool? de ce să nu fie atent la trafic? ș.a.), la care să nu îți poată răspunde nimeni… sau răspunsul, chiar de ar veni, să fie lipsit de valoare! Însă, întodeauna în urma accidentelor rămâne O MARE DURERE: a celor apropiați, cărora astfel de evenimente le afectează și le destabilizează, le schimbă de fapt TOT RESTUL VIEȚII. Acești aparținători sunt cei cu care interacționăm în urma tragediilor, a căror suferință ne afectează oricât am fi de puternici și pregătiți pentru astfel de situații. Niciun accident nu e ușor, mai ales cele în care oamenii își pierd viața… unele accidente rămân cu noi și le purtăm ca pe niște cicatrici.

Urmează Sfânta Sărbătoare a Crăciunului și știm că pentru astfel de familii nimic nu va mai fi ca înainte, nimic nu va mai fi la fel, nu are cum și noi nu avem cum să nu ne gândim la ei, suntem TOT OAMENI, suntem părinții, frații, suntem copiii cuiva, nu suntem ROBOȚI. Așa că, în aceste clipe grele, ne exprimăm regretul și-L rugăm pe Dumnezeu să-i întărească pe toți cei aflați în astfel de situații! Să le dea sănătate celor răniți! Să-i odihnească în pace pe cei decedați!

Iar pe voi, cei care acum sunteți simpli spectatori (fie că empatizați sau nu cu noi, fie că ne blamați sau admirați) vă implorăm să ne fiți parteneri și să RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE. Nu o să putem fi niciodată suficienți polițiști rutieri sau să fim pretutindeni, dar împreună suntem o COMUNITATE și putem deveni una mult mai SIGURĂ! Vă rugăm să nu uitați asta! E nevoie doar de o clipă de neatenție, de un moment de teribilism, de bravură, de ce vreți voi… pentru ca viața să se schimbe iremediabil (de cele mai multe ori). Noi rămânem cu întrebarea: de ce!? Vă lăsăm cu un gând: omul simplu învață din propria experiență, omul înțelept poate învăța și din experiența altora! Semnat: polițistul rutier”, se arată în postarea de pe Facebook.