Fostul tenisman plecat la război în Ucraina spune că soţia l-a considerat „trădător”, dar că speră să-l ierte

Sergiy Stakhovsky (36 de ani), fost tenisman, a plecat din Ungaria pentru a-și apăra ţara în luna martie, la puţine zile după ce trupele ruseşti au invadat Ucraina, dar decizia sa nu a fost una uşoară, mai ales că nu a fost pe placul soţiei.

07 apr. 2022, 22:33
Fostul tenisman plecat la război în Ucraina spune că soţia l-a considerat „trădător”, dar că speră să-l ierte

Fostul jucător de tenis Sergiy Stakhovsky a dezvăluit că nu i-a fost deloc ușor să-și lase soția și copiii în Ungaria și să plece pe frontul din Ucraina doar cu un rucsac în spate.

„Copilul meu de 3 ani m-a observat cu rucsacul în spate. I-am spus că mă întorc imediat, altfel începea să plângă. Soția mea era extrem de furioasă. Simțea că eram trădător față de ea. Acum vorbim, deci este o îmbunătățire și sper să mă ierte. A fost un scenariu din care nimeni nu avea de câștigat. Eu nu mi-o puteam ierta dacă rămâneam acasă”, a spus Stakhovsky, potrivit publicației Inside Tennis, citat de Digi Sport.

Stakhovsky a recunoscut că ieșit din casă în timp ce copiii lui se uitau la desene animate, pentru că nu a vrut să-i facă să plângă.

Într-un interviu pentru Marca, acordat luna trecută, Sergiy Stakhovsky, prezent în tranșeele din capitala Ucrainei, a recunoscut că-l încearcă un sentiment de frică, mai ales că-l așteaptă acasă trei copii, însă este pregătit să lupte pentru țara sa până la final.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Un nou masacru al armatei ruse, 26 de civili morţi au fost găsiţi la Borodianka

„Bineînțeles că mi-e frică. Cred că numai proștii nu se tem. Dar, din fericire, nu există focuri de armă acum la Kiev, deoarece trupele ruse nu pot intra în oraș. Există multe bariere la periferia Kievului.

Singurul pericol vine din cer, de la bombe. Poate există grupuri mici de soldați ruși care încearcă să intre în Kiev, dar pentru noi ar fi ca și cum sezonul de vânătoare s-ar deschide.

N-ar fi cea mai bună opțiune pentru ei. Revin la frică. Mă gândesc la asta zilnic, am trei copii. Dar acum suntem în stare de război și în acest moment niciun cetățean cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu poate părăsi țara. Cât va dura acest război, voi fi aici”, a declarat Stakhovsky pentru Marca, în urmă cu o lună, când războiul începuse de puțin timp.

Citeşte şi: Război în Ucraina: Armata lui Zelenski a primit 60.000 de rachete antitanc şi peste 25.000 de rachete antiaeriene