Fostul vicepreşedinte ANRP, Sergiu Diacomatu, adus la audieri la DNA în dosarul lui Ioan Oltean

Fostul vicepreşedinte al ANRP, Sergiu Diacomatu a fost dus cu cătuşe şi sub escortă, luni, la sediul DNA pentru a da declaraţii în faţa procurorilor. Acesta se află în arest preventiv şi acum este audiat în dosarul ANRP 4.

07 dec. 2015, 09:04
Fostul vicepreşedinte ANRP, Sergiu Diacomatu, adus la audieri la DNA în dosarul lui Ioan Oltean

Miercuri, Sergiu Diacomatu va contesta la apel arestarea sa preventivă. Deputatul Ioan Oltean e şi el implicat în acest dosar.

Citeşte şi: Complicii deputatului Ioan Oltean, ULUIŢI şi ei de ŞPĂGILE pe care le luau în dosarul ANRP 4

Liberalul este acuzat că ar fi primit mită 700.000 de euro dintr-o afacere în valoare totală de 24 de milioane de euro.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, în 28 noiembrie, ca omul de afaceri Mihai Rotaru, Sergiu Diacomatu, Lăcrămioara Alexandru şi Rodica Constantinovici, foşti membri în comisia ANRP, evaluatorul Sergiu Negurici, dar şi fosta şefă ANRP, Crinuţa Dumitrean, să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile în dosarul penal al deputatului Ioan Oltean.

CITEŞTE ŞI: Dosarul ANRP 4. Crinuţa Dumitrean, MUTATĂ la Spitalul Penitenciar Rahova. Este ÎNSĂRCINATĂ în luna a opta

Deputaţii din Comisia juridică au avizat favorabil, miercurea trecută, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Decizia a fost luată cu 14 voturi ”pentru”, patru ”împotrivă” şi trei abţineri. Ulterior, deputaţii jurişti au avizat favorabil şi cererea de reţinere şi arestare a lui Cătălin Teodorescu.