Fotbalist român în Italia: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”

Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un  film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 18:32
Fotbalist român în Italia: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”

Italia a fost închisă. Anunțul a transformat „Cizma” într-un teritoriu izolat complet din cauza pandemiei de coronavirus. Fotbalul n-are cum să facă excepție, iar Marius Marin, internațional U21, fotbalist la Pisa, formație de pe coasta de Vest a Italiei, a vorbit, într-un interviu acordat gsp.ro, despre cum au fost ultimele zile pentru el.

– Te salut Marius, voiam să știm de tine, cum ești?
– Salut, uite sunt bine, pe acasă. Mă adaptez la condiții, ce să fac?

– Condiții tot mai aspre, nu? Ce mesaje primiți?
– Așa e normal cred. Ni se spune să fim liniștiți că se va rezolva totul. Iar campionatul se va relua pe 3 aprilie.

– Chiar crezi? Până ieri cum stăteau lucrurile pentru voi, fotbaliștii? 
– Ne antrenam cu autorizația Guvernului. Separați, câte 11 persoane. În vestiar stăteam la un metru distanță. Ni se măsura febra la intrarea în stadion, din nou la ieșire.

– Și în afara fotbalului?
– Ce se vede și pe la televizor. Aveam voie să mergem doar la supermarket și farmacie. Pe lângă terenul de la antrenament. La market toată lumea e cu mască, intră câte 5 persoane. Așteaptă fiecare să termine cumpărăturile și apoi intră următoarea serie. Există o foaie pe care suntem notați, nume plus semnătură. E ordinul Guvernului. Ni se dă și nouă o foaie, iar dacă suntem opriți de poliție o arătăm că n-am mers în altă parte. 

(…)

– Ți-e teamă în vreun fel?
– La început credeam că e doar o joacă, dar când vezi poliția la fiecare colț îți dai seama că nu-i o situație ok. Spre exemplu, la farmacie când mergi, trebuie să intre câte un om, farmacista are mască și o cască specială de protecție. În mare parte trebuie să stăm la un metru unul față de celălalt. 

– Pare ca în filme…
– Chiar mă gândeam înainte. Mă mai joc Call of Duty (n.r. joc shooter first-person plasat în vremuri de război) și seamănă destul de mult atmosfera.

– Ești la curent cu ce se întâmplă în România?
– Da, am văzut. E bine că România, spre deosebire de Italia, a reacționat rapid și nu sunt multe cazuri. Asta e situația, îmi pare rău că nu pot juca din nou pentru națională, însă sănătatea e pe primul plan și asta doresc tuturor.