Fotbalist străin, dezamăgit de România: „Se înjură mult / Unele femei se uită la alți bărbați, chiar dacă au relație”

Un străin ajuns în România a luat „la lupă" cetățenii din țara noastră. Fotbalistul din Capul Verde, jucător la Petrolul Ploiești, a rămas uimit să constate că există femei care „se uită după alți bărbați". 

07 feb. 2023, 16:03
Fotbalist străin, dezamăgit de România: „Se înjură mult / Unele femei se uită la alți bărbați, chiar dacă au relație”

Jucătorul din Capul Verde, Felix Mathaus, a rămas uimit de comportamentul femeilor din România. În opinia acestuia, tendința către infidelitate este un punct comun al țării noastre și al statelor africane.

„Nu știu chestia asta cu respectul, unele femei se uită la alți bărbați, chiar dacă au o relație. Încă o chestie comună cu Capul Verde. În Portugalia, nu e așa. Acolo, ți se spune direct: ‘Sunt cu iubitul, cu iubita!’, totul se oprește acolo. La voi, la noi, în Africa, se dă prea mult nas relațiilor în afara relațiilor”, a declarat sportivul, potrivit GSP.

Prea puține lucruri l-au impresionat într-un mod plăcut pe Mathaus, în România.

De asemenea, fotbalistul de 32 de ani a mai rămas dezamăgit de limbajul colorat al românilor, de falsitatea unor cetățeni care nu se țin de cuvânt atunci când vine vorba despre plata salariilor.

„Românii înjură mult, mult. Doamne, aveți multe înjurături! Cu de toate… În rest, parcă mi se pare că un pic, un pic zic, unii români mint. Mă refer strict la unii oameni din fotbal, promit ceva, niște salarii, dar nu se țin de cuvânt. Dar nu ar trebui să generalizez, e vorba despre cei care nu plătesc la timp”, a mai comentat fotbalistul.

 

Fotbalistul străin s-a săturat să nu mai fie plătit pentru munca prestată: „Nu știu cât pot rezista”

 

Fotbalistul ia în calcul să plece din România, din cauza modului în care este tratat din punct de vedere financiar.

„Dacă vor continua problemele financiare și la Petrolul Ploiești, nu știu cât pot rezista. Am vorbit cu viitoarea soție, am convenit să mai rămân aici, să încerc. Muncesc de un an și jumătate aici, în România.

Din 18 luni cred că am luat patru sau cinci salarii. Ce vrei să fac?! Nu vreau să mă gândesc că va continua tot în rău, că mă duc în cap”, a explicat fundașul central, care a mai jucat la Gaz Metan Mediaș – o altă echipă care a avut mari probleme financiare.

Până la prima experiență în România, din 2021, Mathaus a jucat toată cariera în Portugalia, în ligile inferioare.